Відбувся круглий стіл з обговорення соціальної сфери в межах формування Первомайської ОТГ
Відбувся круглий стіл з обговорення соціальної сфери в межах формування Первомайської ОТГ

Відбувся круглий стіл з обговорення соціальної сфери в межах формування Первомайської ОТГ

Сьогодні, 21 жовтня 2020 року, на базі ХАБ «Комора» відбувся другий круглий стіл в межах об’єднання Первомайської ОТГ, метою якого було обговорення об’єднання соціальної сфери. А саме: розглянуті питання освітньої, культурної та медичної галузей. На заході були присутні: Первомайський міський голова Микола Бакшеєв, Грушинський сільський голова Олександр Гавшин, Ржавчицький сільський голова Юлія Панкратова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ніна Харченко, керівники комунальних підприємств медичної галузі, профільні керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, експерти та представники ЗМІ.

Розпочалась дискусія з особливостей роботи закладів медицини в сільських населених пунктах та майбутніх перспектив їх діяльності.

Ржавчицький сільський голова Юлія Панкратова проінформувала про медичне забезпечення  с.Ржавчик: «У с.Ржавчик працює амбулаторія. На даний час ми надаємо допомогу в 50% оплати заробітної плати медичним працівникам нашого медичного закладу. З 680 жителів  с.Ржавчик оформили декларацію щодо медичного обслуговування з сімейним лікарем лише 500 осіб. Тобто, з заключених декларацій  фінансове забезпечення на утримання існуючого медичного закладу йде лише на 50%. Всі умови для роботи медичного персовану є: ремонт, опалення, транспортний засіб, ін. Медики працюють на 4,5 ставки».

Грушинський сільський голова про роботу медичних закладів сільської ради проінформував наступне: «В  Грушинській сільській раді є два медичних заклади. Це: с. Грушине -  Амбулаторія та  с.Калинівка – ФАП. Населення 1136 жителів.  До амбулаторії наразі віднесено с.Дмитрівка. В цілому, медичні заклади сільської ради обслуговують близька 1600 осіб. Наявний  спецавтомобіль. Умови досить гарні. Проведені ремонти та гарна система опалення.  Ми теж надаємо допомогу в 50% оплати заробітної плати медичним працівникам нашого медичного закладу. Також виділялися кошти на роботу лабораторії для обробки аналізів наших мешканців. Тобто робимо все можливе для того, щоб жителі сільської ради почували себе захищеними, здоровими і мали змогу отримати якісні послуги на селі».

Головний лікар  КНП «Первомайський центр медико-санітарної допомоги» Раїса Горячок: «На даний час ми зробили запити в МОЗ України щодо питання обслуговування нами населення інших ОТГ. Чекаємо на відповідь. Разом з тим, направили листи до всіх діючих сільських рад з проханням надати кошти для фінансування роботи медичних закладів на селі та часткового співфінансування заробітних плат медичних працівників до кінця поточного року».

Головний лікар КНП «Первомайська ЦРЛ» Іван Панарін  коментує: «Наш єдиний засновник – це місто. Як ми надалі будемо обслуговувати інші новостворені ОТГ, я не готовий відповісти. Район раніше забезпечував харчування пацієнтів лікарні. Як буде це проходити 2 місяця після виборів – теж залишається відкритим питанням. Також гостро стоїть питання заключення договорів на КП з МОЗ України, бо змінені вимоги. Наприклад, повинен бути на кожному поверсі санвузол для  інвалідів. Також, відповідні вимоги стосуються наявності сертифікованих пандусів. Це додаткові великі кошти. Для заключення нових пакетів потрібно виконати безліч таких додаткових вимог. Скільки пакетів буде заключено в зв’язку з цим на наступний рік, я зараз не можу відповісти».

Первомайський міський голова Микола Бакшеєв: «Потрібно зрозуміти, що Комунальні підприємства, які працюватимуть  в Первомайській ОТГ будуть обслуговувати сільські населені пункти інших нових ОТГ. І робити це будуть у відповідності до законодавства. Первомайська ОТГ залишатиметься пріоритетною. Місто бере на себе зобов’язання оплачувати комунальні послуги медичних закладів, що  входитимуть в новостворену ОТГ. Сплануємо кошти і на те, щоб привести у відповідність пандуси та інші інфраструктурні об’єкти, що вимагають нашої уваги для заключення договорів з медичного обслуговування населення Первомайської ОТГ.  Інші фінансові питання будуть вирішуватись відповідно до проблем та наявних вільних коштів».

Далі буде.

Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 610
Дата публікації: 16:53 21.10.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>