Звернення міського голови Миколи Бакшеєва з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів
Звернення міського голови Миколи Бакшеєва з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

Звернення міського голови Миколи Бакшеєва з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів

В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодоморів. Тривалий час архівні дані про масштаби Голодомору в Україні замовчувалися, але завдяки розсекреченим матеріалам, акт геноциду проти українського народу офіційно визнали чимало країн світової спільноти

Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.

У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей. На підтвердження страшних наслідків голодомору в Україні дослідники називають різні цифри жертв, так щодня вмирало приблизно 25 тис. осіб, тобто понад 1000 осіб щогодини, або ж – 17 осіб щохвилини.

Первомайщина відчула на собі всю біль голодомору, тому кожен з нас втратив частку свого коріння. Ще живі люди, які пам'ятають голодомор і можуть розповісти про той жахливий час.
Просимо первомайців  приєднатися до акції та  28 листопада о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої скорботи.
Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених голодомором!

Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

Міський голова Микола Бакшеєв

Переглядів: 537
Дата публікації: 08:13 27.11.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>