Інформація щодо здійснення суб’єктами господарювання додаткових обмежувальних протиепідемичних заходів, з метою запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Первомайському районі.
Інформація щодо здійснення
суб’єктами господарювання додаткових обмежувальних протиепідемичних
заходів, з метою запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в
Первомайському районі.

Інформація щодо здійснення суб’єктами господарювання додаткових обмежувальних протиепідемичних заходів, з метою запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Первомайському районі.

Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківські області інформує

Постановою  КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 на території України з 8 по 24 січня  було запроваджено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання стрімкому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, які забороняють відвідування закладів освіти будь-якої форми власності, крім дитячих садочків та спеціальних закладів освіти; роботу кафе, барів, ресторанів (крім доставки та роботи на виніс); роботу ТРЦ; проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних та інших) заходів, новорічних та різдвяних свят (без концертів та ярмарків); приймання відвідувачів закладами культури й проведення культурних масових заходів; роботу фітнес-центрів та басейнів; роботу суб’єктів господарювання у сфері торговельного і побутового обслуговування населення; роботу непродовольчих ринків (продовольчі ринки працюють з обмеженнями).

Дозволена робота:

- продовольчих магазинів та ринків;

- аптек та ветаптек;

- магазинів, що продаютьзасоби гігієни, побутовухімію, пресу, засобизв’язку, корми для тварин, насіння та засобизахистурослин;

- банків та іншихфінансовихустанов;

- пошти;

- АЗС (без зон харчування);

- підприємств, якізаймаютьсяобслуговуванням і ремонтом авто;

- готелів (зониспільногохарчування в них працюютьлише з 6:00 до 11:00);

- перукарень та салонівкраси за попереднімзаписом.

Професійним спортивним клубам дозволено проводити спортивні заходи, але без глядачів.

Відповідно до п.36 зазначеної постанови фахівцями Держпродспоживслужби  посилено заходи державного контролю за дотриманням санітарного законодавства, організацією протиепідемічних вимог, зокрема, у закладах продовольчої, непродовольчої торгівлі, громадського харчування.

Так, упродовж з 8 по 18 січня фахівцями Первомайського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області здійснено 55 перевірок, в т.ч. 35 - спільно з представниками правоохоронних органів. Загалом перевірками охоплено 27 об'єктів непродовольчої торгівлі,20 об’єктів продовольчої торгівлі, 6 закладів громадського харчування, 2 перукарні та салони краси.

Під час здійснення моніторингу за вказаний період спеціалісти виявили такі порушення протиепідемічних вимог:

- відсутні інформаційні матеріали для відвідувачів щодо додаткових карантинних обмежень та умов реалізації окремих груп товарів;

- відсутні паперові рушники, в обігу використовуються багаторазові рушники;

- не оновлено тимчасове маркування біля місць потенційного скупчення людей для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менш 1,5м.

Спеціалістами управління району проводиться активна роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, торгівлі дозволеними/забороненими товарами  щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Вкотре наголошуємо, що одним із найбільш ефективних способів захиститись і запобігти поширенню інфекції, є фізичне дистанціювання та щоденна гігієна, а саме:

  • безконтактне привітання;
  • гігієна рук;
  • дотримання респіраторної гігієни (носіння засобів індивідуальних  захисту органів дихання)  і етикету кашлю;
  • дистанція не менш 1,5метри від інших людей у публічних місцях;
  • самоізоляція у разі появи респіраторних симптомів (ізолюйтеся від тих, з ким проживаєте, наскільки це можливо, особливо якщо серед них є люди похилого віку).

 

Переглядів: 479
Дата публікації: 08:21 20.01.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>