Харківська обласна рада: 25 січня розпочнеться прийом заявок до участі в обласному конкурсі проєктів розвитку «Разом в майбутнє»
Харківська обласна рада: 25 січня розпочнеться прийом заявок до участі в обласному конкурсі проєктів розвитку «Разом в майбутнє»

Харківська обласна рада: 25 січня розпочнеться прийом заявок до участі в обласному конкурсі проєктів розвитку «Разом в майбутнє»

У Будинку рад відбулося засідання Конкурсного комітету обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» за участю голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, його заступників Альберта Кононенка, Валерії Мураєвої, Андрія Малиша.

На порядку денному питання щодо Положення та умов участі в обласному конкурсі, затвердження Плану організації та проведення конкурсу у поточному році та документації.

«Завдяки цьому конкурсу впродовж 10 років реалізовано понад 2 тисячі проєктів. Сотні тисяч людей в області відчули користь від тих справ, які зроблені завдяки «Разом в майбутнє».

Ми продовжуємо конкурс у 2021 році та сподіваємось, що проєкти будуть масштабними, адже відтепер мають відповідати Стратегії розвитку Харківської області на 2021-2027 роки, стратегіям громад або ж планам соціально-економічного розвитку громад», – зазначив Артур Товмасян.

Як зауважила голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету, заступник голови конкурсного комітету Людмила Немикіна, у 2021 році конкурс діятиме за новою концепцією.

«Стартує ювілейний, десятий конкурс. За цей період ми досягли нашої мети, яка полягала у сприянні розвитку місцевого самоврядування. Понад 381 млн грн додаткових коштів нам вдалося спрямувати на вирішення нагальних питань населених пунктів. П’ятдесят відсотків з них – співфінансування з обласного бюджету.

У жовтні 2021 року, враховуючи адміністративно-територіальне переформатування, було ухвалено рішення, яким змінено Положення, тож, фактично змінено концепцію його проведення і підхід до відбору учасників та обсяги співфінансування проєктів», – пояснила Людмила Немикіна.

До першої категорії, за словами голови бюджетної комісії, відносяться проєкти, ініціаторами яких є сільські, селищні, міські ради. Тобто це спільні проєкти співробітництва кількох громад. Обсяг їх фінансування становитиме до 2 млн грн.

Друга категорія учасників – для реалізації проєктів до 1,5 млн грн: громадські організації та спілки – ініціатори проєктів у партнерстві з органами місцевого самоврядування, іншими громадськими організаціями, структурними підрозділами місцевих державних адміністрацій, науковими установами, закладами вищої освіти, комунальними підприємствами, державними підприємствами. Обов’язковою умовою для учасника цієї категорії є наявність не менше трьох партнерів, один із яких – комунальне підприємство Харківської обласної ради. Загалом в обласному бюджеті на 2021 рік передбачено 40 млн грн на співфінансування проєктів.

Старт прийому заявок розпочинається з 25 січня та триватиме до 25 лютого. Потім, відповідно до затвердженого Плану, конкурсний комітет працюватиме над оцінкою поданих проєктів і до 19 березня має визначитися з переможцями. Реалізовуватимуться проєкти з квітня до завершення листопада поточного року.

На усіх етапах проведення конкурсу: від підготовки документації, укладання договорів до впровадження й звітування учасники конкурсу отримуватимуть методологічну допомогу від управління з питань місцевого самоврядування, розвитку громад та міжнародних зв’язків виконавчого апарату обласної ради.

Нагадаємо, Первомайська міська рада приймає участь в обласному конкурсі проєктів розвитку «Разом в майбутнє» з самого початку  заснування конкурсу (з 2013 року) та має 600 проєктів-переможців конкурсу, які 100% реалізовані! З минулого року до них додався новий досвід - 2 проєкти, що реалізовані в рамках співробітництва громад, де міська рада брала участь у співфінансуванні й їх реалізації: Співробітництво громад, як запорука успіху«Кращі дороги – добробут Первомайщини»,  «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок до здоров’я нації»

Переглядів: 523
Дата публікації: 13:03 22.01.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>