Пам’ятка про самоізоляцію при загрозі поширення коронавірусу 2019-nCoV
Пам’ятка про самоізоляцію при загрозі поширення коронавірусу 2019-nCoV

Пам’ятка про самоізоляцію при загрозі поширення коронавірусу 2019-nCoV

Самоізоляція означає, в першу чергу, утримання від контактування з іншими людьми для того, щоб зменшити ризики інфікування

Це включає будь-які ситуації, коли ви можете тісно контактувати з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше 1 метра або тривалістю понад 15 хвилин). В тому числі публічні заходи, робота, навчання, релігійні служби, спортивні змагання, розважальні заходи, користування транспортом, екскурсії, відвідування ресторанів тощо.

Виключенням є лише звернення за медичною допомогою.

Для кого потрібна самоізоляція?

            Самоізоляція потрібна, в першу чергу, якщо:

  • Ви очікуєте результатів тесту на новий коронавірус
    COVID-19.
  • Якщо ви близько контактували з особами, що захворіли на COVID-19.
  • Якщо ви нещодавно повернулись з провінції Хубей Китайської народної республіки, Ірану, окремих регіонів Італії (Ломбардія, Пьемонт та Венето) – навіть при відсутності симптомів.
  • Якщо ви нещодавно повернулись з Китаю (окрім провінції Хубей), Таїланду, Японії, Південної Кореї, Сінгапуру, Малайзії, Тайваню та відчуваєте кашель, ускладнення дихання та/або підвищення температури.

Скільки триває самоізоляція?

Якщо вам було рекомендовано або ви прийняли рішення про самоізоляцію, вона повинна тривати не менше 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції – подорожі, контакту з хворим тощо.

Як підготуватись до самоізоляції?

По-перше, спробуйте спланувати час самоізоляції так, щоб у вас не виникало необхідності виходити з дому або приймати відвідувачів та гостей, в тому числі поясність це друзям та родичам, а також спробуйте обговорити умови дистанційної роботи з роботодавцем.

Збережіть контакти вашого лікаря та попередньо повідомте його про ваше причини вашого рішення про самоізоляцію, а також оберіть контактну особу з кола ваших друзів або родичів, до яких ви будете звертатись в першу чергу за допомогою.

Що робити, якщо я живу не сам/сама?

Якщо ви проживаєте з сім’єю чи сусідами, намагайтесь ізолюватись в окремій кімнаті, яку є можливість провітрювати. Якщо є можливість користуватись окремою ванною кімнатою та/або туалетом, а також харчуватись і готувати їжу окремо – скористайтесь нею.

Не забувайте про загальну гігієну, регулярне миття рук з милом, прибирання, в тому числі вологе прибирання поверхонь, гігієну кашлю та використання одноразових серветок та хустинок. При вимушених контактах з людьми, за можливості, одягайте медичну маску та викидайте її після використання або забруднення.

Якщо у вас є домашні улюбленці, ізолюйте себе від них також, або мінімізуйте контакт з ними.

Як мені харчуватися та здійснювати покупки?

Спробуйте мінімізувати походи в магазини. Якщо є можливість – попросіть друзів або родичів доставляти вам їжу до порогу дверей або користуйтесь послугами доставки з дистанційною оплатою їжі та інших необхідних товарів.

Що робити, якщо мені необхідно покинути житло?

Якщо все ж є невідкладна необхідність відвідати місця надання послуг – одягайте маску та мінімізуйте контакти.

Якщо потрібно скористатись транспортом – обирайте місце біля вікна та, за можливості, в пустих рядах. Користуйтесь антисептиком для рук та дотримуйтесь гігієни кашлю.

Якщо вам стало зле в громадських місцях – негайно зверніться за медичною допомогою.

Що робити якщо в мене з’явились симптоми?

Якщо під час самоізоляції у вас з’явились симптоми – кашель, ускладнене дихання, підвищена температура – негайно зверніться за медичною допомогою та повідомте про свою історію подорожей та можливого контактування з особами, хворими на гострі респіраторні захворювання

Первомайське відділення Зміївської міськміжрайонної філії ДУ обласного лабораторного центру МОЗ України

Переглядів: 661
Дата публікації: 11:30 12.03.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>