Приводів для паніки немає, але ми повинні ставитись до загрози відповідально
Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально

Приводів для паніки немає, але ми повинні ставитись до загрози відповідально

У міській раді відбулось засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке проводив міський голова Микола Бакшеєв. Говорили про заходи реагування, які знизять вірогідність появи коронавірусу в місті

Захід відбувся 16 березня за участі міської влади, медиків, керівників районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби, державної служби з надзвичайних ситуацій, лікарів-епідеміологів, завідуючих аптеками,  підприємців, керівників підприємств різних форм власності, представника поліції. Головна тема -  запобігання виникнення випадків захворювань, спричинених коронавірусною інфекцією (COVID-19) в місті.

Лікар-епідеміолог Сергій Кравченко розповів про загальну ситуацію з захворюванням в Україні та поінформував про заходи щодо його профілактики.

За своїми напрямками про готовність до появи коронавірусу доповіли відразу кілька профільних керівників. Загалом ситуація у Первомайському складається така:

1. З 13 березня закриті всі освітні заклади міста, у тому числі позашкільні, забороняються заняття дитячих гуртків і колективів. Вчителі та діти отримали інструкції про правила поведінки на найближчі три тижні.

2. Скасовуються всі масові заходи, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

3. Міські медики (первинної ланки) пройшли інструкції про правила поведінки з потенційними хворими. На першому поверсі поліклініки працюють два кабінети для хворих з високою температурою. Для них є окремий вихід.  

4.В лікарні припиняється  проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних. Первомайцям рекомендовано проводити консультації з сімейними лікарями  по телефону.

4. Тест-систем для виявлення короновіруса, а також іншого складного обладнання для його лікування або ізоляції хворих в районній лікарні немає. Вирішено винести на сесію рішення, щоб виділити кошти для  придбання тест-систем, матеріалів для дезінфекції та спеціального обладнання для санітарної обробки.

5. Підприємства торгівлі, ресторанного господарства  та побутового обслуговування будуть працювати в особливому режимі, з перервами на санітарну обробку приміщень.

Микола Бакшеєв вважає, що наразі необхідно сконцентрувати увагу на людях 55+,  які знаходяться в зоні підвищеного ризику.  Міський голова доручив керівнику центра територіального обслуговування (надання послуг) провести необхідні інструкції  для соцпрацівників, які обслуговують похилих людей, щоб захистити  від загрози своїх підопічних.

Висновок про ситуацію на завершення засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було зроблено такий: найважливіше зараз мінімізувати контакти, дотримуватись соціальної дистанції в місцях великої скупченості людей,  посилити режим поточної дезінфекції в закладах торгівлі, кафе, транспортних засобів, робочих місць та дотримання гігієни рук.

Міський голова Микола Бакшеєв оприлюднив розпорядження,  в якому  більш детально йшлося про невідкладні заходи протидії  розповсюдження коронавірусу в місті Первомайський.

 

Альбом: Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально
Альбом: Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально
Альбом: Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально
Альбом: Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально
Альбом: Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально
Альбом: Приводів для паніки немає, але ми повинні  ставитись до загрози відповідально
Переглядів: 735
Дата публікації: 09:09 17.03.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>