Про неподолане "вето"
Про неподолане \"вето\"

Про неподолане "вето"

Депутати не зібрались на позачергову сесію для подолання «вето» на рішення про обрання секретаря міської ради

    Сьогодні, 13 травня 2021 року, знову не відбулась позачергова сесія Первомайської міської ради Харківської області.

    На порядку денному було тільки одне питання, яке стосувалось повторного розгляду обрання секретаря Первомайської міської ради. Ця процедура потрібна для того, щоб подолати вето, яке наклав на  рішення Первомайський міський голова Микола Бакшеєв. 

    Позиція з винесення зауважень до рішення міської ради про обрання секретаря була читко сформульована Первомайським міським головою Миколою Бакшеєвим, у розпорядженні міського голови від 29 квітня 2021 року №235-10/8  «Про зупинення дії рішення Первомайської міської ради Харківської області "Про обрання секретаря міської ради 8 скликання від 29 квітня 2021 року №235-10/8». Також він детально її обґрунтував у відеосюжеті авторської програми «#РозмоваPRO» ТРК «Надія».

     Сьогодні рада повинна була остаточно підтвердити, чи відхилити своє бачення щодо кандидатури на посаду секретаря. Але на позачергове засідання прийшло тільки  два  депутати та міський голова. В результаті Микола Бакшеєв повідомив, що ця сесія не може відбутись у зв’язку з відсутністю кворуму.

      Міський голова пояснив, для того, щоб подолати вето потрібно було в двотижневий термін провести позачергову сесію і двома третинами проголосувати за  подолання вето та визнання чинним рішення минулої сесії. Така процедура не відбулась.

    Офіційних звернень і заяв від фракцій про причини відсутності депутатів для виконання свого депутатського обов’язку до Первомайської міської ради не надходило.

    У зв’язку з цим рішення  "Про обрання секретаря міської ради 8 скликання від 29 квітня 2021 року №235-10/8" вважається таким, що не набрало чинності.

Альбом: Про неподолане вето
Альбом: Про неподолане вето
Альбом: Про неподолане вето
Альбом: Про неподолане вето
Переглядів: 1147
Дата публікації: 14:35 13.05.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>