Культура громади звітує
Культура громади звітує

Культура громади звітує

ЗВІТ про проведену роботу відділом культури і туризму виконавчого комітету Первомайської міської ради з 17-21. 05.2021 року

За звітний  період комунальним закладом «ПМПК «Хімік»» була проведена наступна робота:

- відбулось дитяче шоу акробатів, гімнастів та клоунів із Київського цирку «Промінь»,

- на площі ПК «Хімік» висаджено 1000 квітів петуній, наново встановлено гармату на історичній інсталяції, зварено металевий кошик для квітів,

- триває ремонт у колишньому автомагазині, наразі відбувається монтаж електромережі та освітлення у прохідному коридорі,

- триває покіс трави навколо ПК «Хімік»,

- триває підготовка до найближчих масових заходів – День вишиванки, інтерактивне шоу для школярів «Леді Баг та Супер кіт», концерт вокальної студії «Million voices», День захисту дітей.

         *КПСМНЗ  «Первомайська дитяча школа мистецтв» за звітний період приймала участь у конкурсах, а саме:

            учень музичного відділення КПСМНЗ «Первомайська дитяча школа мистецтв»  Золотухін Даніїл (викладач Куценко Т.І.)  став переможцем ХIХ Всеукраїнського конкурсу музично- виконавчої майстерності ім. академіка О.С.Тимошенка.

             вокальний ансамбль учнів молодших класів, керівник Ольга ГОЛУБКОВА, концертмейстер Світлана ВОСКОБОЙНІКОВА взяли участь у   VII дистанційному Міжнародному фестивалю дитячо-юнацької творчості "Весняний бал в Ужгороді" – і стали лауреатами 2 ступеня.

            стали переможцями III Відкритого обласного конкурсу мистецтв «Народні джерела» (м.Лозова):

1. Чистопрудов Олег - лауреат 3 ступеня (викладач Тетяна КУЦЕНКО);

2. Золотухін Даніїл - дипломант (викладач Тетяна КУЦЕНКО);

3. Литвин Уляна -  дипломант (викладач Лариса КОРНЄЄВА);

4. Занадворних Марія - дипломант  (викладач Лариса КОРНЄЄВА);

5. Непокупний Микита - дипломант (викладач Наталя ЄВДОКИМОВА).

            У травні 2021 року Творча Рада Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації визначили стипендіатів щорічних стипендій учням шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини» в 2021 році таких учнів Первомайської дитячої школи мистецтв:

  • учень Потапов Лев (викладач Наталя ЄВДОКИМОВА);
  • Ансамбль скрипалів «Веселі смички» (керівник Галина МАРКАТОВА, концертмейстер Наталя ЄВДОКИМОВА).

             На 2 поверсі Первомайської міської ради презентовано виставку дитячих малюнків учнів художнього відділу.

 В  музичному відділенні проведені випускні іспити. Завершується 2020/2021 навчальний рік, в школі проводяться підсумкові уроки, на музичному відділенні перевідні академічні концерти .

* Бібліотеки громади обслуговують користувачів з дотриманням карантинних обмежень, працюють з фондом та довідково-бібліографічним апаратом, готують матеріали для проведення заходів, проводять прибирання прилеглої території.

В центральній бібліотеці обладнані виставки: «Парад рушників: таємничі коди предків», виставка-портрет «До ювілею «Майстра» - до 130-річчя від дня народження М. Булгакова, проведено  літературне турне до дня Європи «Містами України європейського гатунку».

Бібліотекою для дітей підготовлена літературна екскурсія до 60-річчя від дня народження  письменника  І.Малковича: «Іван Малкович – видатний дитячий письменник та видавець дитячої літератури», Євро подорож «Мандруємо з нами країнами й казками» до дня Європи.

Насиченим на події був тиждень в молодіжному центрі хаб «Комора». Проведені такі заходи: «Школа медіа грамотності» від студентів Української академії лідерства для учнів старших класів ліцеїв міста, засідання молодіжної ради, тренінг для підлітків від Благодійного Фонду «Благо» за проектом «Dance4life», тренінг для працівників компанії «Екіпаж», кіно вечір документального фільму про альпінізм, ігрові вечори від клубу «Дайс». Підготовлено та подано проект на грантовий конкурс.

  *В Грушинській сільській бібліотеці висаджені квіти біля пам'ятника загиблим воїнам та на прилеглій до будинку культури та бібліотеки території. Спільно з будинком культури проведено флешмоб-фотосесію "День вишиванки Первомайський 2021", доєднались до флешмобу на сайті Первомайської міської територіальної громади та в соціальній мережі Фейсбук. У бібліотеці обладнано інтерактивну виставку "Історія Дня вишиванки", до 15-річчя заснування свята. Відвідавши виставку можна взяти участь у вікторині, створити лепбук, послухати пісні про вишивку та вишиванку, передивитися фото, які відтворюють святкування Дня вишиванки у бібліотеці та школі починаючи з 2015 року та ознайомитись з літературою з теми виставки.

Бібліотечними закладами підготовлені відеоролики про проведену роботу, всі заходи бібліотек висвітлюються на сторінках закладів у Фейсбук.

20 травня у Ржавчицький сільській бібліотеці відбулося свято вишиванки "Зійшлася доля на білім полотні". У заході взяли участь працівники  Ржавчицького СБК, староста, вчителі та учні школи.

*Первомайський краєзнавчий музей прийняв участь в ярмарку майстрів хенд-мейд виробів в м. Харків, парк «Зелений гай».

* За звітний період Грушинським СБК проведено ряд заходів :змагання з настільного тенісу « 15+» ; вечір танців з караоке; вечір танців для тих кому 30+++ . Відбулася  фотосесія до дня вишиванки біля будинку культури ,бібліотеки та сільської  ради-участь прийняли 14 осіб;

До Дня вишиванки  було проведено виставку грушинських майстринь в Грушинській філії Первомайського ліцею №3 «Бережи українське  - носи вишиванку».

            *Ржавчицьким СБК проведено репетиції до Дня вишиванки, оформлено виставку вишитих картин.

Начальник відділу культури і туризму            Ольга ПАВЛОВА

Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Альбом: Культура громади звітує
Переглядів: 418
Дата публікації: 09:56 21.05.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>