Сьогодні знову не відбулась позачергова сесія Первомайської міської ради. Змінено
Сьогодні знову не відбулась позачергова сесія Первомайської міської ради. Змінено

Сьогодні знову не відбулась позачергова сесія Первомайської міської ради. Змінено

На порядку денному позачергової 13 сесії стояло лише одне питання: Про затвердження документації із землеустрою та передача земельних ділянок у власність громадянам.

Міський голова Микола Бакшеєв пояснив необхідність проведення позачергової сесії наступним чином: «Сесія повинна була відбутися для того, щоб було подолане «право вето» на рішення попередньої чергової сесії по земельним ділянкам. Правом  «вето» я скористався у зв’язку з тим, що вийшов Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» від 28 квітня 2021 року № 1423-IX,  яким було змінено порядок голосування за земельні питання. Говорячі простіше, - раніше рішення сесії вважалось законним, коли за нього проголосувала більшість депутатів, тепер потрібна більша кількість голосів, а саме: 2/3 від загального складу ради».

Процедура «подолання вето» та визнання чинним рішення минулої сесії не відбулась у зв’язку з тим, що депутати вкотре, і в більшості своїй  без поважних причин, не взяли участь у засіданні сесії. Таким чином, рішення про «Про затвердження документації із земельних ділянок у власність громадян» від 27.05.2021 р. №249-12/8   вважається таким, що не набрало чинності.

Розпорядження міського голови «Про зупинення дії рішення Первомайської міської ради Харківської області «Про затвердження документації із земельних ділянок у власність громадян» від 27.05.2021 р. №249-12/8  можна знайти тут: https://pervom-rada.gov.ua/rdocs/file/1521/1/

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що більшість  депутатів Первомайської міської ради не відвідують пленарні засідання сесії без поважних причин. А саме: Депутати не зібрались на позачергову сесію для подолання «вето» на рішення про обрання секретаря міської ради та чому не відбулась позачергова сесія Первомайської міської ради.

Переглядів: 1240
Дата публікації: 10:35 11.06.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>