Інформація Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області та органів ДПС України
Інформація Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області  та органів ДПС України

Інформація Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області та органів ДПС України

Прийнятий закон про підтримку бізнесу під час карантину

Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня ухвалила за основу та в цілому закон про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання COVID-19.

Закон передбачає першочергові податкові кроки, спрямовані на підтримку підприємців у форс-мажорних обставинах. Серед іншого, тимчасово бізнес звільняється від сплати ЄСВ, скасовуються основні штрафи за порушення податкового законодавства та відтерміновується обов'язкове впровадження реєстраторів розрахункових опереацій (РРО). Так, з 1 березня по 30 квітня: звільняються від сплати ЄСВ всі фізичні особи підприємці, а також ті особи, хто займається незалежною професійною діяльністю.

Тимчасово скасовуються штрафи та пеня за несвоєчасну або неповну сплату ЄСВ, а також несвоєчасне подання звітності по ЄСВ. Скасовується податок на комерційну нерухомість та землю.

Крім того, бізнес звільняється від основних штрафів та пені за порушення податкового законодавства з 1 березня по 31 травня. Ця норма не буде стосуватися порушень по сплаті ПДВ, акцизів та ренти.

На 3 місяці відтерміновується обов’язкове введення РРО для всіх категорій «спрощенців». Запроваджується тимчасовий мораторій на нові документальні та фактичні податкові перевірки та продовження початих. Також внесені зміни щодо мораторію на неподаткові перевірки бізнесу до 31 травня.

Крім того, передбачається кілька пільг для громадян, які звільняються від штрафів та пені за прострочення виплат по споживчим кредитам з 1 березня по 30 квітня. На цей же період для громадян запроваджується допомога для тих, хто захворів на короновірус чи знаходиться на самоізоляції.

Важлива інформація!

Шановні платники податків!

На період карантину встановлено такий режим роботи ЦОПів:

з 10-00 до 16-00 з обідньою перервою та з технічними перервами для санітарної обробки щогодини на 10-15 хв.;

Податкова служба закликає користуватися "Електронним кабінетом"!

У разі виникнення питань щодо користування "Електронним кабінетом" слід звертатися до служби підтримки за телефоном 0800501007 (напрям 0) або за тел.Лозівської ДПІ Лозівського управління: (05745)5-12-14, Первомайської ДПІ Лозівського управління : (05748)3-40-93.

 

Карантинні обмеження: що слід знати, якщо виникла нагальна потреба відвідати ЦОП

У ЦОПах Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області   в умовах надзвичайної ситуації послуги надаються в онлайн режимі. Але якщо ви маєте крайню необхідність в отриманні послуги, ви можете відвідати ЦОП, попередньо здійснивши запис за такими телефонами:

Лозівська ДПІ Лозівського управління

м. Лозова, м-н 3, буд. 5                                            Тел.: (05745)5-12-14

Первомайська ДПІ Лозівського управління

м. Первомайський, вул.Бугайченко, 25                     Тел.: (05748)3-40-93

 Перелік невідкладних послуг:

 видача картки платника податків, внесених до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків

 внесення до паспорту громадянина України ( у формі книжечки) відмітки про наявність права здійснювати будь - які платежі за серією та номером паспорта

Переглядів: 840
Дата публікації: 11:42 25.03.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>