Корегування тарифу на послуги з теплопостачання для бюджетних та госпрозрахункових підприємств
Корегування тарифу на послуги з теплопостачання для бюджетних та госпрозрахункових підприємств

Корегування тарифу на послуги з теплопостачання для бюджетних та госпрозрахункових підприємств

«Первомайське комунальне підприємство «Тепломережі» інформує споживачів про намір відкоригувати тарифи на теплову енергію та на послугу з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів.

Проєкт рішення виконавчого комітету 


ПКП «Тепломережі», на виконання чинного законодавства, розроблено проект рішення Первомайської міської ради «Про коригування тарифів на теплову енергію та на послугу з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів, що надається Первомайським КП «Тепломережі» Первомайської міської ради Харківської області»
Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються ПКП «Тепломережі» протягом 7 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на житлово-комунальні послуги.


Зауваження та пропозиції до ПКП «Тепломережі» надавати за адресом м. Первомайський 1/2 м-он, д/с №9, тел./факс (05748) 3-22-35, e-mail: pkpts-perv@ukr.net.


Ознайомитись з проектом рішення, структурою тарифу та обґрунтуванням причин зміну тарифу можна за наступним посиланням
Нормативно-правова база:
Закон України «Про житлово-комунальні послуги» від 09 листопада 2017р. №2189-VІІІ;
Постанова Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01 червня 2011р. №869;
Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення» від 12 вересня 2018 № 239;
Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» від 05 червня 2018 № 130;

 

Обґрунтування

щодо необхідності коригування тарифу

на послугу з постачання теплової енергії

для категорій споживачів: бюджетних установ та організацій та інших споживачів (госпромрозрахунок)

по Первомайському комунальному підприємству “Тепломережі”

 

Тарифи на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для потреб бюджетних організацій, та інших споживачів були встановлені рішенням виконавчим комітетом Первомайської міської ради  Харківської області 06 2021 року за №261 «Про встановлення тарифів, на послугу з постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів,  що надається населенню, Первомайському КП «Тепломережі», і складають за 1 Гкал (з ПДВ):

  • для потреб бюджетних організацій – 3 433,26 грн.
  • для потреб інших споживачів – 3 538,31грн.

 

На виконання чинного законодавства Первомайське комунальне підприємство «Тепломережі» провело розрахунок коригування послуги з постачання теплової енергії для категорій споживачів: бюджетних установ та організацій та інших споживачів, відповідно до Закону України  «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11/2017р. №2189-VIII, Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. №869 «Про затвердження Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води»,  Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018р. №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення»

 

Розрахункові тарифи наведені в Таблиці №1.

 

Таблиця №1

Динаміка

змін тарифів на теплову енергію для категорій споживачів:

Категорія споживачів

Діючий тариф, грн/Гкал

(з ПДВ)

Проект тарифу, грн/Гкал

(з ПДВ)

Відхилення,%

Теплова енергія для бюджетних установ

3 433,26

3 667,62

+6,8

Теплова енергія для інших споживачів(госпромрозрахунок)

3 538,31

5 104,46

+44,26

 

 

Основні причини, які вплинули на зміну тарифів на теплову енергію:

 

І. Теплова енергія, її виробництво, транспортування, постачання.

 

  1. Зміна ціни на паливо (природний газ).

Відповідно до Так згідно додаткової угоди з ТОВ «ГК «Нафтогаз» Трейдинг» ціна за 1000 м3 природного газу:

  • для обсягу ІІ згідно додаткової угоди на жовтень місяць           цінаскладає 20 641,50 грн. без ПДВ.

Зростання ціни поставки природного газу на 66,06% ( в тарифі 12 430,04 грн. без ПДВ)

  • для обсягу ІІІ (фіксований обсяг для виробництва теплової енергії бюджетним організаціям) ціна складає 13 658,42 грн. без ПДВ.

Зростання ціни поставки природного газу на 9,88% ( в тарифі 12 430,04 грн. без ПДВ)

Всі інші складові тарифу на постачання теплової енергії, у тому числі тариф на постачання теплової енергії для потреб населення, залишились без змін.

Директор  ПКП “Тепломережі     Черняк М.С.

Переглядів: 935
Дата публікації: 16:26 18.10.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>