Коли палає земля
Коли палає земля

Коли палає земля

Про спалювання сухої рослинності чи її залишків, соломи, стерні та опалого листя

Останнім часом палає родюча земля Первомайщини вогнями, які через погодні умови стрімко розповсюджуються навкруги. Про цей факт говорить добова оперативна інформація з відділу поліції м.Первомайський. Лише за останню добу оперативники виїжджали на виклики з приводу пожеж п’ять разів!!!

Первомайці, схаменіться!

Виникає небезпека великих пожеж, що може привести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів із фатальними наслідками.

ПОПЕРЕДЖАЄМО – ШТРАФИ ЗРОСЛИ!!!

 

12 квітня таке рішення прийняла Верховна Рада України, підтримавши своєю більшістю законопроект №2339 щодо посилення відповідальності за пошкодження об’єктів рослинного світу.

Відповідальність за порушення правил посилюється для того, аби зменшити руйнівні наслідки та захистити право громадян на безпечне навколишнє середовище, а також зменшити кількість пожеж, які виникають через це.

За спалення або пошкодження вогнем лісів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, будуть штрафи, які збільшили у 18 разів: доведеться заплатити від 91 800 гривень до 153 000 гривень .

Також у 20 разів підвищили штраф за забруднення або іншу зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва (якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей або для довкілля) - до 30600-61200 гривень.

За випалювання на сільгоспземлях, в смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тепер загрожує штраф у розмірі від 3060 гривень до 6120 гривень.

Більше про нововведення можете дізнатися за посиланням: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=67221

 

Оберігаймо наше довкілля разом!

Переглядів: 769
Дата публікації: 11:32 14.04.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>