З 1 серпня в Україні антибіотики можна купити лише за рецептом.
З 1 серпня в Україні антибіотики можна купити лише за рецептом.

З 1 серпня в Україні антибіотики можна купити лише за рецептом.

А з нового року всі рецепти взагалі стануть електронними.

Навіщо переходити на електронні рецепти?

Це допоможе розв’язати велику проблему: донині багато хто приймав антибіотики без чіткого лікарського контролю, через що небезпечні віруси стрімко розвивали стійкість до лікування.

Також це зменшить вплив фармацевтичного бізнесу на медиків: в е-рецепті зазначатиметься не торгова марка, а лише діюча речовина. Ти зможеш самостійно обрати бренд і країну виробника.

Як отримати рецепт на антибіотик?

Все просто: якщо хворієш, звертайся до свого сімейного лікаря чи лікарки. Після огляду в разі потреби тобі випишуть антибіотик.

На твій телефон прийде повідомлення з кодом, за яким ти зможеш отримати потрібний препарат в аптеці.

Більшість медзакладів давно приєднані до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), тому проблем не має бути. Заклади, що не встигли приєднатись до ЕСОЗ, мають на це пів року, а поки можуть виписувати рецепти старого зразка — паперові.

Аптеки також знають про цей закон і мають потрібні електронні програми

Переглядів: 562
Дата публікації: 16:24 02.08.2022
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>