У Харківській обласній раді визначили проєкти-переможці конкурсу міні проєктів "Разом у майбутнє"
У Харківській обласній раді визначили проєкти-переможці конкурсу міні проєктів \"Разом у майбутнє\"

У Харківській обласній раді визначили проєкти-переможці конкурсу міні проєктів "Разом у майбутнє"

Сім проєктів-переможців від міста Первомайський у обласному конкурсі "Разом в майбутнє"

Мета Конкурсу – сприяння територіальним громадам сіл, селищ, міст та об’єднаним територіальним громадам на території Харківської області у комплексному розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру та створення умов для підвищення активності громад.

Основні завдання Конкурсу:

- співпраця обласної ради з територіальними громадами у розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного, культурно-освітнього характеру та визначення шляхів ефективного їх вирішення;

- заохочення активності органів місцевого самоврядування, громадських організацій, органів самоорганізації населення шляхом надання фінансового ресурсу для впровадження їх ініціатив;

- поширення позитивного досвіду у розв’язанні соціально-економічних та культурно-освітніх проблем місцевого значення;

- об'єднання ресурсів органів місцевого самоврядування й громадськості для розв’язання соціально-економічних та культурно-освітніх проблем територіальних громад сіл, селищ, міст, об’єднаних територіальних громад на території Харківської області.

Цього року переможцями обласного конкурсу міні-проєктів-2020 по всій Харківській області визначено 266 проєктів з 607 поданих. Загальна сума реалізації складає майже 74 млн грн, для чого з обласного бюджету спрямують співфінансування у розмірі 36,4 млн грн.

Наше місто було автором та ініціатором 10 міні-проєктів, 7 з яких отримали перемогу. Загальна сума проєктів, що мають бути реалізовані майже 2 млн. 78 тис. грн.:

- міні-проект «Вулицями нашого міста» (автор проєкт - громадська організація "Волотнерський центр"), загальний бюджет проєкт – 300 тис. грн.

- «Сучасний освітній простір – шлях для впровадження STEM-освіти в закладі позашкільної освіти» (батьківська рада Первомайського будинку дитячої та юнацької творчості) – 298,6 тис. грн.

- «Комфортний садок – інвестиція для зростання здорової дитини» (батьківський комітет ДНЗ №17) – 299,84 тис. грн.

- «Моніторинговий центр» (Благодійна організація "Первомайський міський благодійний фонд "Джерело") – 300 тис. грн.

- «Сучасна пральня в закладі дошкільної освіти – вимоги часу» (батьківський комітет ДНЗ №10) – 283,94 тис. грн.

- «Діджиталізація музейної справи» (Громадська організація "МОУШН+") – 299,95 тис. грн.

- «Друга громадська вбиральня» (Спілка інвалідів "Потенціал") – 295,48 тис. грн.

Окрім того, Первомайська міська рада стала співавтором ще двох міні-проєктів які отримали перемогу на Первомайщині. Це:

- «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок до здоров’я нації» (Красненська сільська рада) – 1,5 млн. грн.

- «Кращі дороги – добробут Первомайщини» (Ржавчицька сільська рада) - 620 тис. грн.

Вони будуть реалізовані за спільні кошти громад і стануть проєктами загального користування.

В результаті реалізації міні-проєктів у 2020 році плануються наступні заходи:

благоустрою території громади міста та району ; безпека громадськості; покращення матеріально-побутової бази закладів медицини, освіти та культури; здійснення інших заходів, спрямованих на поліпшення інфраструктури міста та покращення надання послуг населенню.

Одним з основних акцентів Конкурсного комітету обласного конкурсу міні проєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» в виборі проєктів серед інших учасників була його загальна доступність.

Про хід їх реалізації чекайте в новинах міської ради.

Більше про переможців конкурсу в Харківській області за посиланням: http://www.oblrada.kharkov.ua/ua/contests-grants/together-to-the-future/winner-mini-project/23926-peremozhtsi-oblasnogo-konkursu-miniproektiv-rozvitku-teritorialnikh-gromad-razom-v-majbutne-u-2020-rotsi

Переглядів: 1046
Дата публікації: 14:55 23.04.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>