Звіт відділу культури і туризму
Звіт  відділу культури і туризму

Звіт відділу культури і туризму

Про проведену роботу за період з 26-30.04.2020 року

До дня 26-го квітня, у тридцять четверту річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції, працівники Палацу культури «Хімік» створили та оприлюднили на сторінці у Фейсбук пам’ятний відеоролик, присвячений подіям 1986 року, в якому Анастасія Крушеницька виконує пісню «Дай бог», а відеоряд складають кадри і фото міста Прип’ять до та після трагедії на ЧАЕС. Цим відеороликом культпрацівники міста віддають шану відважним ліквідаторам та сумують за жертвами найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття.

            29 квітня – особливий день у житті кожного хореографа, учасника хореографічного колективу та просто любителів краси людської пластики та веселощів - Міжнародний день танцю. На честь цього свята керівник студії сучасного танцю «Модерн» Палацу культури «Хімік» Оксана Панаріна оголосила дистанційний конкурс серед учасників колективу.

Умовами конкурсу були - під певну музику самотужки придумати невеликий фрагмент танцю та надіслати відеозапис фрагменту для визначення переможця. Не дивлячись на ізоляцію та зайнятість зі шкільними онлайн уроками, вихованці знайшли час і впорались з завданням.

Переможці отримають свої нагороди по закінченню карантину у таких номінаціях:

- «Королева танцполу» - Злата Ісаєнко,

- «Вогняний темперамент» - Росана Ткаченко,

- «Супер міні-денс зірка» - Христосова Вероніка,

- «Супер креатив» - Косухіна Поліна і Косухін Дмитро,

- «Енерджайзер» - Сургай Вікторія,

- «Диско супер стар» - Юсупова Заріна,

- «Ритмічна натура» - Тітар Кіра,

- «Міс креатив» - Грігор’єва Софія,

- «Неповторний гламур» - Ільченко Катерина,

- «Вибуховий позитив» - Половинко Анна.

Дякуємо за активність! Щиро бажаємо дітям, батькам та керівнику колектива - позитивний заряд, енергетику творчості, радості, єдності!

Протягом тижня бібліотечні працівники брали участь у  вебінарі "Як бібліотеки згуртовують громаду під час карантину" від проєкту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування (ПУЛЬС)”; онлайн-марафоні "Перезавантаження" від Всеукраїнського молодіжного центру; у серії вебінарів «Публічні заходи в бібліотеках на європейську тематику» в рамках проєкту «Інформаційна підтирка ЄС бібліотекам для дітей та юнацтва».

За допомогою працівників ПК «Хімік» розробили концепцію подальших ремонтних робіт в коридорах бібліотеки.

            Підготували списану літературу для здачі в макулатуру.         

Міжнародному дню пам'яті про Чорнобильську катастрофу у Первомайському краєзнавчому музеї присвячена виставка «Біль Чорнобиля», на якій представлені унікальні архівні фотографії 1986-1987 рр., документи, нагороди наших земляків - ліквідаторів аварії. Це «жива історія» про величезний внесок наших земляків у ліквідацію наслідків цієї страшної катастрофи.

Подіям Чорнобильської аварії і трагічної історії м. Прип'ять присвячена програма-презентація, створена співробітниками музею на основі картин Романа Гуманюка, молодого киргизького художника, виставка робіт якого проходила в музеї в 2016 році. Міжнародний виставковий проєкт «Вогні Прип'яті або Тіні Чорнобиля» був створений художником за підсумками його поїздки в Чорнобильську зону в 2012 році, де він відвідав саму АЕС і покинуте людьми місто Прип'ять. Художник надзвичайно глибоко по суті і виразно в кольорі, передав ці події, тому розповідь про катастрофу, і її наслідки в супроводі його картин викликає великий інтерес.

На карантині продовжуємо підвищувати свій професійний рівень. Насичений та інформативний вебінар від Школи управління культурною спадщиною – «Музей в громаді: основи організації музейної діяльності». Надзвичайно приємно, що спікер – музеєзнавець міжнародного рівня Жукова Олена, як приклад вдалої побудови музейної експозиції за ансамблевим методом привела  в приклад  Первомайський краєзнавчий музей.

В КПСМНЗ «Первомайська дитяча школа мистецтв продовжуються дистанційні заняття.

Також продовжується ремонт підлоги в музичному відділенні школи, укладено плитку в коридорі.

Начальник відділу культури і туризму Ольга ПАВЛОВА

Альбом: Звіт  відділу культури і туризму
Альбом: Звіт  відділу культури і туризму
Альбом: Звіт  відділу культури і туризму
Альбом: Звіт  відділу культури і туризму
Альбом: Звіт  відділу культури і туризму
Переглядів: 852
Дата публікації: 09:54 30.04.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>