Призов-2020: карантин вносить корективи
Призов-2020: карантин вносить корективи

Призов-2020: карантин вносить корективи

Сьогодні постає все більше питань щодо призову юнаків віком 18-19 років, які закінчують школи/коледжі, але не встигають вступити на навчання до вузів. Причина – призов продовжено внаслідок карантину. Оскільки зазвичай відстрочку можна отримати виключно вже під час навчання, ситуацію, що склалася, роз’яснює юристка Мережі правового розвитку Наталія Куликова.

Відповідно до указу Президента України від 16.01.2020 № 13 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році” (зі змінами), протягом травня-липня поточного року визначено проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу.
Згідно із законом України “Про військовий обов’язок та військову службу”, на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
Пунктом 5 Розпорядження Кабінету міністрів України від 26.02.2020 № 179-р “Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення для проведення призову у травні — липні 2020 року” (зі змінами) визначено, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням (за письмовою заявою).
Крім того, Міністр оборони України направив листа до голів призовних комісій всіх рівнів, у якому рекомендовано розглядати питання надання відстрочки від призову на строкову військову службу придатним за станом здоров’я громадянам України віком 18-19 років відповідно до частини 15 статті 17 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”.
Відповідно до згаданої статті, у випадках, не передбачених цим Законом, відстрочка від призову на строкову військову службу може бути надана призовникам згідно з рішеннями призовної комісії Автономної Республіки Крим, обласних та Київської міської призовних комісій за поданням районних (міських) призовних комісій.
Зважаючи на такі умови, за рішенням призовної комісії юнакам віком 18-19 років, які закінчили навчання у школах/коледжах/ліцеях та не встигли вступити до вищих навчальних закладів, за їхнім бажанням має надаватися відстрочка від призову на строкову службу.

Переглядів: 745
Дата публікації: 08:28 16.07.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>