НАЗК запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік
НАЗК запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік

НАЗК запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запустило лічильник подання декларацій за 2021 рік.

Він відображає статистику даних про кількість поданих публічними службовцями  декларацій за 2021 рік. Щопонеділка дані оновлюються, аби можна було бачити динаміку декларування.

«Попри те, що обов’язок подачі декларацій добровільний, прослідковується дуже чітка тенденція. Рядові посадовці справно подають декларації, хоча могли б відкласти подачу, а ось серед топ-чиновників та нардепів кількість осіб, які прозвітували, мінімальна. Ми сподіваємося, що ця статистика покращиться, коли громадськість зможе слідкувати за цим процесом, – зауважив Олександр Новіков, Голова НАЗК.

Станом на 13.03.2023 декларації подали 336 тис. 617 осіб.

Серед них:

  • 29 193 посадовців категорії «А» та «Б» (держслужбовці, які обіймають керівні посади);
  • 29 народних депутатів;
  • 2 чинних міністри (Міністр освіти та науки і Міністр оборони);
  • 2 заступники керівника  Офісу Президента;
  • 1715 суддів;
  • 7 980 прокурорів, слідчих, дізнавачів;
  •  5 голів ОДА та ОВА. 

Лічильник можна побачити на стартовій сторінці вебсайту НАЗК. Він містить статистику подачі декларацій за категоріями та збільшення кількості декларацій за останній  тиждень. 

Зараз декларування публічними службовцями добровільне. Водночас з осені 2022 року у Верховній Раді очікує голосування законопроект про відновлення декларування. Крім того, нещодавно Президент публічно відповів на петицію про відновлення декларування. Міжнародна спільнота також надала свої рекомендації. Зокрема, Transparency International рекомендує Україні відновити декларування, перевірки декларацій та інші заходи фінансового контролю. 

Ми сподіваємося на доброчесність посадовців та нардепів, а також на те, що парламентарі якнайшвидше відновлять декларування.

Переглядів: 410
Дата публікації: 13:30 03.04.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>