Первомайський міський голова Харківської області Розпорядження 17березня 2020 року Первомайський №43
Первомайський міський голова 
Харківської області
Розпорядження 17березня 2020 року Первомайський №43

Первомайський міський голова Харківської області Розпорядження 17березня 2020 року Первомайський №43

Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Первомайський Харківської області

З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста  Первомайський , з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, відповідно до статей 28, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»,  на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» (зі змінами), розпорядження міського голови від 12.03.2020 року №41 «Про запобігання поширення на території м. Первомайський коронавірусу COVID-19», протоколу  позачергового засідання  регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій Харківської області  від 17.03.2020 року, керуючись п.20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

  1. Заборонити
  1. з 18 березня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
  2. роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

2. Керівникам підприємств, установ, організацій та закладів незалежно від форми власності:

1) Провести  роз’яснювальну роботу серед працівників  щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів  захворювання.

2) Забезпечити здійснення протиепідемічних заходів та посилити дезінфекційні заходи.

3) Забезпечити кожні дві години вологим прибиранням приміщень з застосуванням дезінфікуючих засобів без присутності відвідувачів; дотримуватися нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях.

4) Забезпечити недопущення до роботи працівників з ознаками інфекційних  захворювань.

5) Вжити заходів щодо перенесення запланованих групових поїздок та відряджень працівників.

6) Тимчасово припинити особисті прийоми громадян;   максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій, онлайн-сервісів.

3. В  роботі ЦНАП міста Первомайський на період  карантину:

1) змінити  графік роботи

Понеділок - 8:00 - 17:00
Вівторок - 8:00 - 17:00
Середа - 8:00 - 17:00
Четвер - 8:00 - 17:00
П'ятниця - 8:00 - 17:00
Субота - вихідний

Неділя - вихідний

2) Запровадити технологічні перерви для проведення вологого прибиранням приміщення з застосуванням дезінфікуючих засобів без присутності відвідувачів з:

    10:00 до 10:30

    12:30 до 13:00

    15:00 до 15:30

3) Призупинити прийом громадян у приміщенні ЦНАП суб’єктами надання адміністративних послуг.

4) Призупинити надання адміністративних послуг за допомогою  «Кейсу «Мобільний Офіс» за адресою місця проживання/перебування суб’єкта звернення.

5) Здійснювати обслуговування лише мешканців міста Первомайський Харківської області.

4. Керівникам підприємств торгівлі:

 1) Провести  роз’яснювальну роботу з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів  захворювання серед працівників.

2) Забезпечити та контролювати  наявність рідкого мила, одноразових паперових рушників, спиртовмісних антисептичних засобів для персоналу. Розмістити  інформаційні постери та нагадування персоналу про важливість та техніку миття рук та/або обробку рук спиртовмісними антисептиками.

3)Забезпечити наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для кожного працівника з розрахунку 1 медична маска на 2 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль.миття рук та/або обробку рук спиртовмісними антисептиками.

4) Не допускати працівників, які мають ознаки респіраторних захворювань до роботи та обслуговування громадян.

5)Забезпечити проведення санітарної перерви без присутності відвідувачів з вологим  прибирання підлоги,  поверхонь що контактують з відвідувачами (включаючи поверхню обладнань) з використанням миючих та дезінфекційних засобів з занесенням записів до журналів проведення санітарної обробки за таким графіком  для торгівельних підприємств з цілодобовим режимом роботи : 06.00-6.30; 10.30- 11.00; 15.00-15.30; 19.30-20.00;

24.00-00.30. Забезпечити  режим інтенсивної вентиляції та провітрювання  в приміщеннях.

5. Керівникам  продуктових супермаркетів забезпечити роботу усіх наявних кас впродовж усього робочого часу для попередження утворення черг та скупчення людей.

6. ТОВ «АВТО-ОВІ» (ДРОБУШКО В.О.):

1) З 18 березня 2020 року    здійснювати міські  пасажирські перевезення у режимі: до 10 осіб – у маршрутних таксі  та автобусах.

2) Забезпечити  вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів салонів автобусів.

3) Проводити обробку поверхонь, місць контакту рук пасажирів (ручки дверей, місця сидіння, тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами з мінімальним терміном експозиції відповідно до інструкції.

4) Забезпечити наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для кожного працівника, який виходить на маршрут та/або працює в зонах контакту з пасажирами з розрахунку 1 медична маска на 2 години роботи на особу та 1 спиртовий антисептик (100 мл) на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль.

5) Забезпечити недопущення до роботи працівників з ознаками респіраторних  захворювань.

7.Комунальному  некомерційному підприємству «Первомайська центральна районна лікарня» ( ПАНАРІН І.І.); комунальному  некомерційному підприємству «Первомайський центр первинної медико – санітарної допомоги»(ГОРЯЧОК Р.В.):

1) Забезпечити готовність закладів до прийому та ізоляції хворих з ознаками  інфекційного  захворювання.

2) Передбачити достатній запас медикаментів, дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для медичних працівників.

3) Тимчасове припинити проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних.

8. Керівникам самостійних структурних підрозділів виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області, комунальних підприємств Первомайської міської ради розробити  відповідні заходи та забезпечити їх виконання.

9. Відділу інформаційної політики та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Первомайської міської ради оприлюднити  дане розпорядження  на офіційному сайті Первомайської міської ради.

10. Організацію контролю пунктів 3-6 цього розпорядження покласти  на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів  Ніну ХАРЧЕНКО.

11.  Загальний контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова                                                                                   Микола БАКШЕЄВ

 

 

Переглядів: 7299
Дата публікації: 16:44 17.03.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>