На час дії воєнного стану: щоб користуватися арештованим рахунком, треба звернутися до ДВС
На час дії воєнного стану: щоб користуватися арештованим рахунком, треба звернутися до ДВС

На час дії воєнного стану: щоб користуватися арештованим рахунком, треба звернутися до ДВС

Інформація Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

Двома мінімальними розмірами заробітної плати на місяць з арештованого рахунка відтепер,на період дії воєнного стану, зможуть користуватисяфізичні особи – боржники.

Нагадаємо, днями набрали чинності зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану». Новели передбачають, що тимчасово, на період дії воєнного стану фізособи-боржники зможуть здійснювати видаткові операції з одного з арештованих рахунківв одному банку в межах двох мінімальних розмірів зарплати на місяць(наразі розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 6 700 гривень).

Ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичувальною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.

Важливо! Для визначення такого рахунку боржнику обов’язково потрібно звернутись до державного виконавця, який наклав арешт,з відповідною заявоюпро визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій. Заява може бути подана в паперовій формі (нарочно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Актуальні контактні дані відділів ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – за посиланням:  https://www.sumyjust.gov.ua/terytorial-ni-pidrozdily/viddily-derzhavnoyi-vykonavchoyi-sluzhby/

За інформацією Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиці

Переглядів: 158
Дата публікації: 16:06 12.06.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>