Небезпечна риба зі стихійних ринків
Небезпечна риба зі стихійних ринків

Небезпечна риба зі стихійних ринків

Лозівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області попереджають

У зв`язку з терактом, вчиненим російськими окупантами на Каховській ГЕС, у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях спостерігається мор риби.

Лозівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наполягає на повній забороні продажу будь - якої риби в місцях стихійної торгівлі на території Лозівського району.

Фахівці управління рекомендують громадянам Лозівського району утриматись на деякий час від придбання й вживання в їжу «свіжовиловленої» риби. Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку!

 Адже вже трапляються поодинокі випадки  деяких несвідомих громадян, які вже почали реалізовувати загиблу рибу, яка уражена небезпечними хімічними та/або біологічними сполуками.

Загиблу рибу або таку, що вмирає, неможливо зробити безпечною для споживання. Жоден спосіб приготування не зробить її такою. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини.

Живу рибу дозволено споживати тільки ту, яка пройшла ветеринарно-санітарну експертизу на агропродовольчих ринках після вхідного документального контролю:

– кожна партія живої риби надходить на ринки тільки за товарно-транспортними накладними після чого проводиться її ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії ВСЕ на ринку, з видачею експертних висновків;

– живу рибу перевозять у спеціально обладнаних цистернах, контейнерах і бочках, поверхні яких легко миються та дезінфікуються;

– оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу;

– кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники суб’єкта господарської діяльності, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються;

– умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів. Термін зберігання й реалізації живої риби за температури води в ємності +11-+15 °C: в осінньо-зимовий період – 48 годин; у весняно-літній період – 24 години (не більше);

– не підлягає продажу: жива та охолоджена риба з ознаками паразитарних захворювань, з каламутним слизом, кислуватим запахом, тьмяною лускою, каламутними запалими очима.

     Вкотре наполягаємо на дотриманні елементарних правил, які допоможуть знизити ризик виникнення інфекційних захворювань та отруєнь у результаті споживання риби.

 

Переглядів: 130
Дата публікації: 10:26 14.06.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>