Відповідальне засновництво: міський голова Микола Бакшеєв в онлайн-інтерв’ю з Національною Службою Здоровʼя
Відповідальне засновництво:  міський голова Микола Бакшеєв в  онлайн-інтерв’ю з Національною Службою Здоровʼя

Відповідальне засновництво: міський голова Микола Бакшеєв в онлайн-інтерв’ю з Національною Службою Здоровʼя

21 червня міський голова поспілкувалися в ефірі з головою Національної Служби Здоровʼя України пані Наталією Гусак та ведучою Катериною Головіновою про відповідальне засновництво та роль ОСМ в роботі закладів охорони здоров’я.

Міський голова Микола Бакшеєв:

Сьогодні в прямому ефірі у медичної експертки UNICEF Ukraine Kateryna Bulavinova мали дуже цікаву розмову. Говорили про відповідальне засновництво та забезпечення доступу до медичних послуг у громадах. Приємно, що про розвиток медичної галузі у своїй громаді розповів Микола Бакшеєв, міський голова міста Первомайський і, на моє переконання, дійсно відповідальний засновник.

Знаєте, сьогодні очільник громади – це не просто господарник, який має побудувати стадіон заради стадіону, і неважливо, хто там буде тренуватися, підлатати якусь кількість кілометрів дороги, поміняти вікна в школі… Це людина, яка готова занурюватися у суть і аналізувати, виконувати дію не заради дії, а заради результату.

Зараз у МОЗ триває захист спроможних мереж лікарень і, на жаль, слухаючи певних засновників, я розумію, що вони досі мислять радянськими шаблонами і не знають елементарних речей, які відбуваються у медичних закладах. Наприклад, прагнуть зберегти хірургію та закупити дороговартісне обладнання, в той час як їхні хірурги виконують… 5 операцій на місяць! Або ще один приклад: з бюджету громад досі виділяють кошти на придбання імуносупресорів (життєво важливих препаратів для людей із пересадженими органами), не знаючи, що ця категорія ліків ввійшла до програми «Доступні ліки» і витрати взяла на себе держава.

На жаль, на захисті спроможної мережі ми часто чуємо про ліжка, інфраструктуру лікарні, КТ, але дуже рідко – про людей, про їхні потреби.

Для того, щоби бачити, які послуги надають медичні заклади, за що платить НСЗУ Національна служба здоров'я України, як ці кошти витрачають комунальні підприємства, середні зарплати працівників і навіть рівень вакцинації населення, ми розробили 22 дашборди з детальною інформацією. Вони доступні на сайті НСЗУ за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard.

Ви зможете не лише побачити аналітичні дані про заклади своєї громади, а й порівняти їх з іншими. І тоді стане зрозуміло, що НСЗУ не доплатило 20 млн. грн. не тому, що таке погане, а тому що люди пішла з цього закладу в інший, де якісніша медична допомога. І що обладнання не можна купувати просто так – щоби стояло. І що на з-х підлеглих у закладі не може бути 10 керівників!

Насправді, варто розуміти, що здоров’я громади сьогодні – це не лише про медицину. Це і про освіту, і про безпеку, і про соціальний розвиток. Це цілий комплекс із усіма нинішніми і майбутніми викликами. Але сьогодні наші люди настільки травмовані війною і водночас так сильно потребують позитивних змін, що їм потрібна турбота і захист.

Переглядів: 183
Дата публікації: 07:56 23.06.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>