Оновлені роз’яснення про правовий статус викривача корупції
Оновлені роз’яснення про правовий статус викривача корупції

Оновлені роз’яснення про правовий статус викривача корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлені роз’яснення щодо правового статусу викривача.

В них систематизовано ключові питання, які можуть виникнути у тих, хто викрив чи має намір викрити корупцію, а також в уповноважених осіб, які реалізують свої повноваження у сфері захисту викривачів.

А саме ви дізнаєтесь про:

  •  міжнародний та національний підхід до визначення терміну і статусу викривача;
  • правові підстави для набуття особою статусу викривача;
  • способи та шляхи здійснення викривачем повідомлення про корупційний злочин;
  • права та гарантії захисту викривача, який повідомив компетентні органи про корупцію.

Оновлено й інформацію щодо особливостей правового статусу викривача у справі про адміністративне правопорушення та у кримінальному провадженні.

Варто зазначити, що в Україні ключову роль в розбудові інституту викривання відіграє НАЗК як орган, що формує та реалізує державну антикорупційну політику в цій сфері.

Для забезпечення однакового підходу до застосування положень національного законодавства, що регулює інститут викривання в Україні, Національне агентство підготувало оновлені роз’яснення, з якими можна ознайомитись за посиланням:  https://wiki.nazk.gov.ua/category/vykryvachi-koruptsiyi/status_vykruvacha/

Джерело інформації: Веб-сайт НАЗК.

Переглядів: 166
Дата публікації: 08:40 26.06.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>