Що робити, якщо ви стали свідками жорстокого поводження з тваринами
Що робити, якщо ви стали свідками жорстокого поводження з тваринами

Що робити, якщо ви стали свідками жорстокого поводження з тваринами

Інформація

Алгоритм дій

1. Негайно дійте, щоб зупинити жорстокість до тварини. Привертайте увагу інших людей навколо, голосно скажіть людині, яка чинить жорстокість, що це злочин і що ви викликаєте поліцію. За можливості надайте першу медичну допомогу постраждалій тварині.

2. Викличте поліцію за номером 102. Якщо поліція не приїжджає протягом тривалого часу, знову дзвоніть на 102 та залиште скаргу.

3. Все знімайте на телефон від самого початку. В тому числі дії працівників поліції.

❗️Якщо поліція не реагує, скаржтеся на 102, за телефоном 0-800-50-02-02 або пишіть скаргу через сайт поліції.

4. Якщо можете, затримайте порушників, які виявляли жорстокість до тварини.

5. Детально опишіть поліції всі обставини і вкажіть у заяві свідків. Долучіть всі наявні докази: відео та фото, копію висновку лікаря за наявності, тощо.

6. Якщо така жорстока поведінка не завдала шкоди здоров’ю та життю тварини, це вважається адміністративним правопорушенням (стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

7. Якщо в результаті знущань тварина скалічена або мертва, це кримінальне правопорушення (стаття 299 Кримінального кодексу України).

8. Через 24 години після подання заяви важливо зателефонувати в поліцію і запитати номер заяви в єдиному реєстрі досудових розслідувань.

9. Якщо ви стали свідком неналежного утримання, правопорушення чи жорстокості щодо диких тварин, подайте заяву на офіційних сайтах Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України.

Не будьте байдужі до долі тварин, адже окрім нас їх нікому захистити!

Переглядів: 176
Дата публікації: 16:22 27.06.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>