Правила поведінки та пожежної безпеки в лісосмугах
Правила поведінки та пожежної безпеки в лісосмугах

Правила поведінки та пожежної безпеки в лісосмугах

Попередження для населення. Недотримання вимог пожежної безпеки призводить до пожеж.

 Найчастіше лісова пожежа провокується людською недбалістю: не загашені багаття, кинуті недопалки, іскри вихлопів. Рідше вона починається в результаті удару блискавки в сухостійне дерево або внаслідок тривалого тертя дерев. Найбільш пожежонебезпечними ліси стають у період сухої та спекотної погоди.

Пам’ятайте, що вкрай небезпечно:

  • кидати палаючі сірники, недопалки;

  • палити суху траву;

  • розводити вогнища;

  • залишати промаслені або просочені іншою горючою речовиною клапті тканини;

  • залишати скляні пляшки та осколки скла, наповнені рідиною та порожні пластикові пляшки, пластикові пакети.

Якщо ви потрапили в зону небезпеки

Постарайтеся швидко проаналізувати обстановку: напрямок і силу вітру, стан людей, рельєф місцевості. Визначте вогнище пожежі, напрямок і швидкість її поширення й негайно рухайтесь у безпечне місце. У разі швидкого наближення фронту пожежі киньте спорядження, залишіть тільки медичну аптечку, сигнальні засоби й НЗ продовольства. Тікати від пожежі слід лише в навітряний бік (іти на вітер), обходячи вогнище пожежі збоку. У разі наближення пожежі рясно змочіть одяг і ляжте у воду. На мілководді загорніться з головою в спальний мішок, попередньо намочивши його та одяг. Зробіть багатошарову пов’язку для обличчя, яку теж змочуйте водою. 

У разі потрапляння у вогнище пожежі необхідно зняти з тіла весь нейлоновий, капроновий та інший одяг, що плавиться, позбутися пального й легкозаймистого спорядження. Вийшовши із зони пожежної небезпеки, слід відразу ж повідомити в місцеві центри управління в справах ЦЗ й НС про час і місце виникнення та виявлення пожежі. Протипожежні заходи не складні й зовсім не потребують матеріальних затрат. Лише обережного дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків. 

Пам'ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі

Не порушуйте правил пожежної безпеки, не паліть сухостої та сміття!

Переглядів: 108
Дата публікації: 14:50 10.10.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>