До кінця жовтня планують завершити ремонт амбулаторії у Великих Проходах
До кінця жовтня планують завершити ремонт амбулаторії у Великих Проходах

До кінця жовтня планують завершити ремонт амбулаторії у Великих Проходах

Інформація ХОВА

Село Великі Проходи Харківського району було окуповане на початку повномасштабного вторгнення рф і звільнене у вересні 2022 року під час успішного контрнаступу ЗСУ.

Наразі у населеному пункті відновлено газопостачання, енергетики працюють над відновленням мереж.

Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам повідомив, що у селі Великі Проходи до кінця жовтня планують закінчити ремонт амбулаторії. Загальна вартість робіт на об’єкті становить 11,7 мільйона гривень.

«Відновлення закладів медицини – це одне з першочергових завдань від начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Адже жителі деокупованих територій та тих громад, що значно постраждали від обстрілів, мають отримувати якісну медичну допомогу. Так, наразі в Харківському районі за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевих бюджетів проходить капітальний ремонт амбулаторій у селах Руська Лозова, Великі Проходи, Черкаська Лозова та в селищі Лісне. Їх планують закінчити цього року. Також тривають відновлювальні роботи в обласній дитячій клінічній лікарні та у Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Дергачі. Крім того, за кошти обласного бюджету відновлюється травматологічна лікарня», – розповів Михайло Харнам.

На сьогодні у медзакладі села Великі Проходи вже замінили дах, фасад і провели внутрішні роботи. Також робітники встановили нові двері та вікна.

«Тут були значні пошкодження, повністю стіни були зруйновані. Довелося заново класти стіни з гіпсокартону та цегли. Виконали тинькування, шпаклювання і фарбування стін. Також замінили електрику і опалення, зробили новий паркан. Залишилося провести незначні роботи та благоустрій території», – сказав виконроб Ігор Кокарєв.

Як повідомив начальник Харківської РВА Володимир Усов, Великі Проходи були пошкоджені на 70%. Місцева амбулаторія найбільших пошкоджень зазнала у червні минулого року. Будівля була зовсім новою – заклад відкрили в 2021 році.

«Нині в селі проживає 275 людей. Переважно тут мешкають люди похилого віку і їм необхідне постійне медичне обслуговування. Зараз жителі можуть звертатися до лікаря в Малих Проходах, також сюди приїжджають представники міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» і українсько-ізраїльської місії медичних волонтерів «FRIDA Ukraine»», – прокоментував Володимир Усов.

Переглядів: 117
Дата публікації: 09:57 09.10.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>