До уваги ветеранів, військовослужбовців та членів їх родин!
До уваги ветеранів, військовослужбовців та членів їх родин!

До уваги ветеранів, військовослужбовців та членів їх родин!

На території Харківській області з 01.03.2023 року розпочала роботу Харківська регіональна психологічна служба

Харківська регіональна психологічна служба (далі – ХРПС) організована в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, за ініціативи першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ. Діяльність ХРПС, зокрема, спрямована на надання допомоги ветеранам війни в адаптації їх до цивільного життя, до складу якої входять 2 мобільні бригади психологічної допомоги, які здійснюють виїзди до територіальних громад для надання таких послуг:

  • психологічна допомога родичам полонених, зниклих безвісті чи загиблих;

  • психологічна допомога після перебування в окупації чи полоні;

  • психологічний супровід під час фіксації, документування та розслідування воєнних злочинів;

  • психологічне консультування;

  • психологічне інформування та просвіта;

  • психологічна реабілітація;

  • психотерапія.

Фахівці мобільних бригад працюють з усіма віковими категоріями населення, в тому числі з дітьми. Для дітей та батьків ХРСП проводить такі заходи: психоемоційне розвантаження; розширення навичок підтримки дітей; нормалізування поведінкових та емоційних проявів дитини.

Про зустріч з психологом можна домовитись в робочі дні (понеділок – п’ятниця) з 09.00 до 16.00 години за телефонами: 0680719929, 0500719929, 0630719929.

Також на Харківщині продовжують роботу 5 мультидисциплінарних мобільних команд, які надають соціально-психологічну допомогу людям, постраждалим від воєнних дій (в Красноградській, Лозівській, Харківській, Чугуївській міських територіальних громадах). Крім того, 4 мобільні бригади медичної та психосоціальної допомоги за підтримки міжнародної організації Project HOPE працюють у Валківській, Шевченківській, Ізюмській, Нововодолазькій територіальних громадах.

Інформація про надавачів медичної допомоги за напрямом «Психологічна та психіатрична допомога» розміщена на сайті Національної служби охорони здоров’я за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmgpsychiatry

 

Переглядів: 145
Дата публікації: 11:19 24.10.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>