Разом до перемоги!
Разом до перемоги!

Разом до перемоги!

Про гуманітарну допомогу, переселенців та міжнародну співпрацю...

Вітаю громада. В мережі інтернет багато разів бачив запитання про те, чим же допомагала Первомайська громада та міська влада військовим, жителям громади та внутрішньо-переміщеним особам під час війни. В нашій новій рубриці «Разом до перемоги», ми поступово будемо розповідати про наші дії в цьому напрямку. Отже почнемо з міжнародної співпраці.

  • В рамках міжнародної співпраці з нашими партнерами, до речі, з деякими з них ми нещодавно підписали відповідні меморандуми, впродовж двох років громада постійно отримувала вантажі з гуманітарною допомогою.
  • До комплектації автівок з допомогою входили не тільки продукти харчування, одяг засоби гігієни, дитяче харчування та інші предмети повсякденного користування, які були вкрай необхідні людям, що втікаючи від війни знайшли прихисток в нашій громаді, а й інші необхідні речі для наших комунальних підприємств.
  • Від німецьких партнерів, громади Wezer Aue, з якими ми нещодавно підписали меморандум про співпрацю, в рамках гуманітарної допомоги надали дошки шкільні, стільці, столи та багато іншого, вкрай необхідного обладнання для наших навчальних закладів.
  • Інші німецькі друзі, Інна та Ларс Хенке, які також є представниками міжнародної організації Rotary Club, надали безліч медичного обладнання, серед якого ліжка медичні, тумби прикроватні, стоматологічне та інше обладнання, яке наразі використовуються в нашій лікарні.
  • З 2022 року нашій громаді допомагає Організація CHS4Ukraine (Чарлстон, Південна Кароліна, США).

В комунальний заклад, де постійно проживають переселенці , благодійники доставили розкладні ліжка з матрацами, подушки, теплі ковдри та набори постільної білизни.
Крім цього американські друзі надали допомогу продуктами.
30 переселенців, що мешкають в цьому закладі, рік харчувалися завдяки наданій гуманітарній допомозі.

  • Також постійно допомагають наші партнери з міста Пірна, Німеччина. Від Architektengemeinschaft MM+H GmbH (Архітектурне бюро), ми отримали шкільні меблі, одяг, продукти харчування, засоби гігієни та іншими необхідні для громади предмети. До речі, один з представників даного бюро є колишнім мешканцем нашої громади, це Олександр Шевчук. Щира йому за це вдячність.

 

  • Також, у минулому році, допомога у вигляді продуктів харчування, засобів особистої гігієни та дитячого харчування, надходила від друзів зі Словаччини та Угорщини.

 

  • Міжнародний медичний благодійний фонд AICM неодноразово приводив гуманітарні вантажі двом медичним закладам (КНП «Первомайська ЦРЛ» та центру первинної медико-санітарної допомоги), терцентру та переселенцям. Це було медичне обладнання, медичні засоби та лікарські препарати, засоби гігієни, продуктові набори, побутова хімія, ковдри для переселенців. Також доставили буржуйки, конвектори, дві великі ємності для пального та інші необхідні речі.


Вся ця допомога вкрай важлива для нашої громади, особливо в перші дні війни, коли з полиць магазинів зникло майже все, а навіть те що залишилось, неможливо було купити, бо термінали та банкомати не працювали. Якраз в ті складні часи до нашої громади з окупованих територій та з територій де велись безпосередньо військові дії, прибуло близько 10 000 внутрішньо-переміщених осіб, які потребували їжі, одягу, ліків та іншої елементарної допомоги. Дякуємо всім закордонним партнерам, друзям та всім небайдужим жителям Європи та Америки, які усіляко допомагали та продовжують допомагати нашій громаді в такі важкі часи. Продовжуємо працювати в даному напрямку та всіляко підтримувати міжнародні відносини.
В наступній частині ми розкажемо про допомогу для наших військових. Чекайте на повідомлення.

Переглядів: 403
Дата публікації: 12:00 23.11.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>