Первомайське відділення Лозівської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» рекомендує
         Первомайське відділення Лозівської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» рекомендує

Первомайське відділення Лозівської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» рекомендує

Вправи для очей: поради

 

Якщо ви відчуваєте ознаки втоми очей (нечітке бачення, пропуск рядків або слів під час читання, періодичне закривання очей, напруження очей і головний біль), то вам можуть бути корисними вправи для зміцнення очей. Скільки разів робити гімнастику протягом дня — тут немає суворих рекомендацій. Кожну вправу повторюйте по 5-30 разів.

Пальмінг – вправа, що допомагає розслабити м’язи навколо очей, зменшити втому очей. Потріть долоні, щоб вони розігрілися. Щільно притиснувши долоні до обличчя, розмістіть їх навпроти закритих очей.

Кліпання. Коли ми проводимо час за екранами, частота кліпання сповільнюється. Це може спричинити пересихання очей, викликати відчуття піску в очах, подразнення та втоми. Вправа на кліпання: закрийте очі на 2-3 секунди. Поки очі закриті, повіки можна свідомо щільно стиснути для додаткової стимуляції слізних залоз. Повільно відкривайте повіки.

Близький і далекий фокус. Тримайте великий палець на відстані 25 см від обличчя і зосередьтеся на ньому протягом 15 секунд. Можна тримати поруч об’єкт з буквою на ньому, щоб краще задіяти вашу систему фокусування. Через п’ятнадцять секунд переведіть погляд на ціль на відстані 6 метрів і знову утримуйте фокус протягом 15 секунд. Поверніться до великого пальця або об’єкта поруч.

Фігура «Вісімка». Виберіть точку на підлозі на відстані 3 метри від себе. Очима обведіть уявну вісімку. Продовжуйте 30 секунд, потім змініть напрямок руху очей на протилежний.

Вправа “20-20-20”. Робіть перерву в роботі з комп’ютером або користуванні гаджетами кожні 20 хвилин, переводячи погляд на віддалені до 20 метрів предмети, протягом 20 секунд.

Попри те, що зарядка для очей може бути корисною, варто пам’ятати, що тренування не можуть вирішити кожну проблему з очима. У разі погіршення зору не відкладайте візит до офтальмолога для проведення комплексних оглядів, щоб переконатися, що відсутні інші причини, що викликають проблеми із зором.

Переглядів: 126
Дата публікації: 09:09 14.12.2023
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>