Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє
Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє

інформація

Щодо повернення податків, зборів, платежів з бюджету

Головне управління ДПС у Харківській області зазначає, що проведення повернення надміру та/або помилково сплачених сум податкових зобов’язань за податками (повернення на розрахунковий рахунок), зарахування надміру та/або помилково сплачених сум у погашення податкових зобов’язань за іншими кодами (підкодами) бюджетної класифікації здійснюється виключно на підставі вимог  статті 43 Податкового кодексу України.

Умови таких повернень визначено в наказі Міністерства фінансів України   від 11 лютого 2019 р. № 60 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені», зареєстрований в Міністерстві юстиції України  08 квітня 2019 р. за N 370/33341 із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 28.10.2022 N 354 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України   від 11 лютого 2019 року № 60» зареєстрований в Міністерстві юстиції України  10 листопада 2022 року за N 1401/38737.

 

Які строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи

за 2023 рік?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, до 01 серпня 2024 року мають сплатити податкові зобов’язання, визначені ними у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік.   

Протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи  податкові зобов’язання мають сплатити фізичні особи – підприємці, а також ФОП, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).   

Платник податку – фізична особа, який зобов’язаний подати податкову декларацію, визначити та сплатити податкові зобов’язання, сплачує за кодами бюджетної класифікації:  

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;  

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».   

Нагадаємо, що реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднено на вебпорталі ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки».

 

Платник податку у 2023 році відчужив корпоративні права товариства іншій фізичній особі. Чи необхідно подавати декларацію?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п.п. 170.2.1 п. 170.2 ст. 170 Податкового кодексу України облік загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами ведеться платником податку самостійно, окремо від інших доходів і витрат. 

Для цілей оподаткування інвестиційного прибутку звітним періодом вважається календарний рік за результатами якого платник податку зобов'язаний подати річну податкову декларацію, в якій має відобразити загальний фінансовий результат (інвестиційний прибуток або інвестиційний збиток), отриманий протягом такого звітного року. Отже, в даному випадку платник податку повинен подати податкову декларацію за наслідками 2023 року.

 

Переглядів: 92
Дата публікації: 10:38 05.03.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>