Штучні квіти – небезпека для навколишнього середовища!
Штучні квіти – небезпека для навколишнього середовища!

Штучні квіти – небезпека для навколишнього середовища!

Зберігаймо світлу пам’ять про померлих з турботою про майбутні покоління!

Штучні квіти – небезпека для навколишнього середовища!
Шановна громада! Наближаються дні, коли всі ми йдемо на кладовища, щоб навести лад перед святами на могилах своїх рідних та близьких. Але часто, при упорядкування місць поховання до поминальних днів, люди не дотримуються елементарних правил благоустрою.
Задля підтримання порядку на кладовищах міською радою облаштовані спеціальні місця, куди необхідно викидати сміття після прибирання могил і куди забезпечений під’їзд спецтранспорту для вивезення відходів.
Будьте чемними, не викидайте весь непотріб на обочини, доріжки чи навколишні посадки, зберігайте чистоту та майте повагу до оточуючих та тих, хто знайшов вічний спокій.
Крім усього, величезну загрозу екології становить традиція прикрашати могили штучними квітами та пластиковими вінками.
На сьогоднішній день це небезпечно для навколишнього середовища та неповага до тих, хто похований на кладовищі. Можна нескінченно виправдовувати себе тим, що штучні квіти довго зберігаються і прикрашають могилу тривалий час. Але чи це насправді так? Дощі, палюче сонце, вітри перетворюють ці штучні квіти у брудне, тускле та зламане сміття, яке розносить по всьому кладовищу, перетворюючи його на звалище. Також під дією сонячних променів, ці «квіти» можуть не тільки виділяти неприємний запах, бо їх виготовляють із синтетичних пластмас, ниток та паперу, оброблених парафіном, а й стати причиною пожежі.
Якщо висадити живі квіти – це спонукатиме частіше приходити на кладовище, щоб доглядати за ними. Мимоволі згадувати своїх померлих близьких і молитися за них. Розуміючи шкідливість пластикових квітів і вінків, у європейських країнах вже давно заборонене їхнє використання.Тож давайте будемо свідомими і сучасними та, нарешті, відмовимося від старих звичок, які шкодять довкіллю, здоров’ю людей та нашій українській землі, яка наразі й так потерпає від навали російських загарбників.
Давайте шанобливо ставитися один до одного та до місць останнього спочинку наших рідних і близьких та полеглих Героїв! Зберігаймо світлу пам’ять про померлих з турботою про майбутні покоління!
Переглядів: 578
Дата публікації: 17:21 04.04.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>