Не пали траву: компостуй!
Не пали траву: компостуй!

Не пали траву: компостуй!

Горить трава, горять і ваші гроші!

Кожної весни та осені на нас навалюється сезонне загострення паління трави. Дим заповнює повітря, дратуючи очі та шкодячи дихальній системі. Але ж палити траву не просто незаконно, а й небезпечно!

Чому не можна палити траву?

Забруднення довкілля: Дим від палаючої трави містить шкідливі речовини, які шкодять не лише людям, але й тваринам, та забруднюють ґрунт.

Ризик пожеж: Неконтрольоване паління трави може легко перерости у велику пожежу, яка завдасть шкоди майну та лісам.

Штрафи: За паління трави передбачено штрафи.

Що ж робити з сухою травою та гілками?

Компостувати! Компостування – це екологічний та безпечний спосіб утилізації рослинних решток.

Переваги компостування:

Зменшення кількості сміття: Компостування зменшує кількість сміття, яке потрапляє на звалища.

Збагачення ґрунту: Компост – це цінне органічне добриво, яке покращує структуру ґрунту, його родючість та вологоємність.

Економія коштів: Використання компосту замість покупних добрив економить ваші гроші.

Як компостувати?

Існує багато способів компостування. Ви можете компостувати у спеціальному компостері, купити готовий компостер або просто зробити компостну купу.

Не пали траву – компостуй!

Це не лише корисно для довкілля, але й економно та вигідно.


Переглядів: 48
Дата публікації: 08:20 15.04.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>