Всесвітній тиждень імунізації 2024
Всесвітній тиждень імунізації 2024

Всесвітній тиждень імунізації 2024

За ініціативою ВООЗ в усіх країнах світу в останній тиждень квітня проводиться Всесвітній тиждень імунізації, який має на меті привернути увагу до вакцинації, як основного захисту людей від інфекційних хвороб

Тема Всесвітнього тижня імунізації в 2024 році – «50-річчя Розширеної програми імунізації».

На підтримку Всесвітнього тижня імунізації в Україні з 24.04.2024 по 30.04.2024 також проводиться Український тиждень імунізації. Всі заходи цієї акції направлені на те, щоб нагадати людям про важливість щеплень та роз’яснити, як вакцини захищають від важких інфекційних хвороб дітей і дорослих.

Українцям важливо усвідомлювати, що через війну медична система України зосереджена на допомозі ЗСУ та цивільним, які постраждали внаслідок обстрілів. Тому для розвантаження лікарів і для власної безпеки краще взяти за правило своєчасно робити всі щеплення, які включені до Національного Календаря профілактичних щеплень, а в деяких випадках, після консультації з сімейним лікарем – і рекомендовані.

В Україні всі діти мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, кашлюку, дифтерії, правця, краснухи, кору, епідемічного паротиту, гемофільної інфекції. Дорослі повинні кожні десять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця.

Всі вакцини, якими проводяться щеплення за Календарем щеплень, закуповуються за державний кошт або отримуються в якості гуманітарної допомоги. Зробити такі щеплення можна безкоштовно у  медичному закладі, який уклав договір із НСЗУ, і де є потрібні вакцини.

Рекомендовані сімейним лікарем щеплення (необов,язкові) можна зробити в кабінеті щеплень за місцем проживання, придбавши вакцину  в аптечній мережі за власні кошти, або в приватних закладах охорони здоров,я.

Також важливо робити й додаткові щеплення з урахуванням епідсезону (грип, COVID-19).

Охоплення дитячого населення щепленнями на рівні 95%,  дорослого – на 80% дає можливість забезпечити повноцінний  захист населення від спалахів та епідемій.

Слід знати, що особи з хронічними захворюваннями, які зазвичай не отримують щеплення через страх ускладнень, повинні також вирішити питання щодо  щеплення зі своїм лікарем. Адже в разі захворювання інфекційними хворобами, проти яких є вакцини, перебіг захворювання у таких людей буде важчий, з ускладненнями.

До уваги батьків! Не бійтесь робити кілька щеплень одночасно (якщо не має інших рекомендацій в інструкції до вакцини) – це світова практика, що дозволяє захистити дитину від кількох захворювань одразу, зменшує кількість уколів, відвідувань медичного закладу.

Переглядів: 45
Дата публікації: 09:57 26.04.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>