Відбулась 79 сесія Первомайської міської ради Харківської області 7 скликання
Відбулась 79 сесія Первомайської міської ради Харківської області 7 скликання

Відбулась 79 сесія Первомайської міської ради Харківської області 7 скликання

Сьогодні, 15 жовтня, відбулась позачергова 79 сесія Первомайської міської ради Харківської області 7 скликання. Питання невідкладні: придбання житла ВПО, виділення коштів на засоби дезінфекції та гігієни для проведення проведення чергових місцевих виборів на території міста Первомайський 25 жовтня 2020 року та ін.

    До початку засідання сесії міський голова Микола Бакшеєв запропонував провести спільне засідання комісій, на якому детально були заслухані питання, що винесені позачергово. Більшістю голосів вони були підтримані та винесені на розгляд сесії міської ради. А саме: 
   Про затвердження Програми фінансового і матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення чергових місцевих виборів на території міста Первомайський 25 жовтня 2020 року.  
 Доповідала: Орлова Т.С., керуюча справами виконавчого комітету. Програма фінансового і матеріально-технічного забезпечення підготовки та проведення чергових місцевих виборів на території міста Первомайський 25 жовтня 2020 року фінансується за рахунок коштів бюджету міста Первомайський у сумі 27,6 тис. грн. Питання стосується виділення коштів для організації та проведення  виборів депутатів місцевих рад на засоби захисту для виборчих  комісій в зв’язку з боротьбою з захворюванням на CoViD-19. 
   Серед завдань, що мають бути вирішені Програмою, основними є:
придбання медичних аптечок;
придбання, встановлення та підключення засобів зв’язку в приміщеннях, де будуть розташовані дільничні виборчі комісії;
придбання засобів аварійного освітлення;
придбання захисних масок;
придбання захисних рукавичок;
придбання дезінфікуючих (антисептичних) засобів;
придбання кольорового скотчу;
придбання захисних окулярів.
    Про внесення змін до рішення міської ради від 19 грудня 2019 року № 1405-67/7 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку м.Первомайський на 2020 рік».
Доповідав: Орєхов А.В., перший заступник міського голови. Зміни стосуються двох питань: питання співфінансування з місцевого бюджету житла для внутрішньо переміщених осіб. У сумі 84 тис. грн. Як пояснив Антон Орєхов, ця сума є третиною вартості квартири для сім’ї ВПО. Інші 70% надаються субвенцією з державного бюджету. Сама квартира, що буде придбана сім’ї внутрішньо переміщеної особи становиться на облік, як соціальне житло і залишатиметься власністю територіальної громади міста Первомайський. Видаватися вона буде згідно раніше започаткованої ще на початку  2019 року  черги сімей ВПО. У разі, якщо сім'я, що отримає житло перестане його потребувати, воно залишиться у комунальній власності та буде видане наступному, хто буде потребувати допомоги і матиме на це право.
   Іншим важливим питанням, стосовно якого вносяться зміни до програми є: виділення коштів у сумі 36  тис. грн. на електричні прилади для оснащення ними інфекційного відділення КНП «Центральна районна лікарня». 
    Про внесення змін до рішення Первомайської  міської ради від 19 грудня 2019 року  № 1393-67/7 «Про місцевий бюджет міста  Первомайський на 2020 рік (20206100000)» та додатків до нього (зі змінами).
 Доповідала: Корєнєва А.П., начальник фінуправління. Питання стосується виділення коштів місцевого бюджету для оформлення права власності для будівлі та землі навколо неї фізіотерапевтичного відділення. Це одна з вимог Українського Фонду Соціальних інвестицій, інформація про Меморандум з яким  нещодавно була висвітлена на сайті Первомайської міської ради за посиланням: https://pervom-rada.gov.ua/news/id/1066.
   Також зміни стосувалися виділення 66 тис. грн. з місцевого бюджету та 264 тис. грн. – субвенції з обласного бюджету на часткове забезпечення медикаментами для хворих на цукровий діабет.
   Розглянуто питання про внесення змін до Структури та загальної чисельності апарату  Первомайської міської ради та її виконавчих органів в частині змін до структури управління соціального захисту виконавчого комітету Первомайської міської ради.  У зв’язку з необхідністю забезпечення виробничої потреби, збільшення навантаження та зв’язку з достатнім досвідом роботи фахівців на працівників управління частину працівників переводять з спеціалістів І категорії на головних спеціалістів.    Кількість штатних одиниць управління залишається незмінною. 
   Також прийнято питання про надання згоди на користування  нежитловим  підвальним приміщенням за адресою: м. Первомайський, 6 мікрорайон, будинок 4 КП «Жилсервіс». Там планується розмістити  диспетчерів підприємства. 
Було  надано згоду щодо виходу  Первомайської районної ради Харківської області із складу засновників комунального підприємства РАДІОСТУДІЯ «ВІСТІ ПЕРВОМАЙЩИНИ». У зв’язку з проведенням адміністративно-територіальної реформи після проведення виборів до місцевих рад.
   Наприкінці позачергової сесії міський голова надав стислий аналіз інформації щодо боротьби з захворюванням на CoViD-19. Микола Бакшеєв подякував всім, хто долучився до розширення кислородної лінії та збільшення парку кислородних концентратів. Проінформував про потреби лікарні на заходи з недопущення медичного колапсу у місті Первомайський.
Микола Бакшеєв: «Ситуація гостра. Дякую всім депутатам, що підтримали рішення сьогоднішньої і попередньої сесії щодо покращення стану медичних відділень лікарні. В подальшому можливе переведення стаціонарного відділення в режим прийняття «ковідних» хворих. Серед іншого, існує «кадровий голод» на молодших медичних працівників. Всі медичні працівники наразі проходять перепрофілювання та залучаються до обслуговування хворих на коронавірусну інфекцію. Також з понеділка почав діяти новий рентгенапарат. Працівники теж проходять навчання щодо роботи в цьому напрямку. Ситуація з захворюванням досить серйозна. Здоров’я всім!»

Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 779
Дата публікації: 16:47 15.10.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>