Відбувся круглий стіл з обговорення соціальної сфери в межах формування Первомайської ОТГ: КУЛЬТУРА ТА ОСВІТА
Відбувся круглий стіл з обговорення соціальної сфери в межах формування Первомайської ОТГ: КУЛЬТУРА ТА ОСВІТА

Відбувся круглий стіл з обговорення соціальної сфери в межах формування Первомайської ОТГ: КУЛЬТУРА ТА ОСВІТА

21 жовтня 2020 року на базі ХАБ «Комора» відбувся другий круглий стіл в межах об’єднання Первомайської ОТГ, метою якого було обговорення об’єднання соціальної сфери. А саме: розглянуті питання освітньої, культурної та медичної галузей. На заході були присутні: Первомайський міський голова Микола Бакшеєв, Грушинський сільський голова Олександр Гавшин, Ржавчицький сільський голова Юлія Панкратова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ніна Харченко, керівники комунальних підприємств медичної галузі, профільні керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, представник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Кирко та представники ЗМІ.

З питання роботи культурної галузі новоствореної ОТГ було обговорено наявність закладів культури у сільських радах, що долучаються до м.Первомайський.

Грушинський та Ржавчицький сільські голови розповіли про особливості своїх закладів культури. В обох сільських радах є будівлі СБК та сільських бібліотек. Ремонти в усіх закладах зроблені на достатньому рівні.  Опалені всі приміщення. Музична апаратура є у наявності. У Ржавчицькій сільській бібліотеці є комп’ютерне забезпечення для безкоштовного користування мешканцями громади. Організована WI-FI зона.  Грушинська сільська рада теж забезпечила відвідувачів бібліотеки WI-FI зоною.  Керівники закладів на достатньому рівні проводять заходи. Організовані гуртки та клуби дозвілля. В період карантину працівники закладів культури почали активно проводити онлайн-заходи.

Міський голова Микола Бакшеєв наголосив на тому, що стан закладів культури на селі буде підтримуватись на належному рівні. На майбутнє будуть проводитись виїзні заходи та концертні програми працівників ПК «Хімік».

Микола Бакшеєв: «Галузь культури  у громаді буде продовжувати  розвиватися. Своїми діями ми доказали, що культура у місті має одне з пріоритетних напрямків. Приклад тому, бібліотека і ХАБ «Комора», де ми зараз проводимо круглий стіл. Заклади культури на селі – гарантія розвитку населення. Розвинена культура ОТГ – точка росту громади!».

Наостанок учасники заходу обговорили одну з найважливіших тем – освіту в майбутній ОТГ.  Чітко визначили  шляхи приєднання закладів освіти. Сільські голови розповіли про заклади освіти, що працюють у сільських радах.

Юлія Панкратова, Ржавчицький сільський голова,  проінформувала присутніх про особливості освітньої мережі, що є у селі. Ржавчицька філія Біляївського  ліцею працює з дітьми, що навчаються на індивідуальній формі навчання. Також наголосила на тому, що НВК (дитсадочок) знаходиться в будівлі школи та працює у звичайному режимі. Будівля утеплена. Знаходиться у доброму стані. Розповіла про дітей, що підвозяться до шкіл  інших населених пунктів. Також до НВК організовано підвіз дітей з Кегичівського району. Дала прогнозну картину перспектив переходу дітей до освітніх закладів міста.

Олександр Гавшин, Грушинський сільський голова,  наголосив на тому, що Грушинський НВК повинен залишитись у селі в тому виді, в якому він працює зараз. В будівлі знаходяться школа та дитсадок. НВК є гарантією існування розвитку села.  Наразі найпроблемнішим питанням щодо Грушинської школи є необхідність організувати підвіз учнів і вчителів. Наразі працюють  чотири  маршрути та чотири одиниці техніки. Загалом,   потребують підвозу до закладу освіти близько 200 осіб: учні та педагогічні працівники. Після розформування  райдержадміністрації буде передано частку майна до сільських рад району. Воно ж буде передано на баланс профільних закладів майбутніх ОТГ. Станом на 21 жовтня Грушинській сільській раді пропонується забрати лише одну одиницю техніки. Це не закриє потребу в підвозі до НВК. 

Міський голова дав завдання профільному заступнику  вивчити питання та звернутися до голови райдержадміністрації з проханням виділити більшу кількість одиниць техніки, що працюють на маршруті.

Наприкінці заходу міський голова закликав всіх бути згуртованими та консолідованими. Запропонував надалі працювати по чітко визначеному плану.

Микола Бакшеєв: «Ми усвідомлюємо, що без розвиненою соціальної, медичної, культурної та освітньої сфер не буде подальшого розвитку нової громади. Ці питання залишатимуться одними з пріоритетних напрямків роботи в майбутньому».

 

Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 632
Дата публікації: 14:04 22.10.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>