Сьогодні у місті стартував опалювальний сезон
Сьогодні у місті стартував опалювальний сезон

Сьогодні у місті стартував опалювальний сезон

Цього року його початок затримався через значну заборгованість КП Тепломережі за розподіл газу перед АТ «Харківгаз».

Однією з причин накопичення заборгованості є зміна методики нарахування плати за розподіл природнього газу.

Відповідно до неї, «Тепломережі» вимушені сплачувати значно більше за розподіл газу ніж фактично його спожили в останньому опалювальному періоді, в тому числі, за місяці, коли газ не споживають і відповідно не отримують гроші від споживачів. Враховуючи необхідність своєчасного старту сезону міська влада пішла назустріч та зробила передоплату в розмірі 3,4 мільйона гривень КП «Тепломережі» за опалення бюджетних установ міста до кінця бюджетного року. Але Харківгаз вимагав сплати всієї суми заборгованості за розподіл.

Перший заступник міського голови Антон Орєхов зауважив: "Для того щоб дати можливість Тепломережам розрахуватися з боргами, потрібно запустити опалення та дати можливість підприємству нормально працювати." В понеділок питання було піднято на нараді голови ХОДА Олексія Кучера, який доручив забезпечити безперешкодний початок опалювального сезону у всіх населених пунктах області.

В результаті складних переговорів, до яких були долучено керівництво департаменту ЖКГ ХОДА, керівництво АТ "Харківгаз", керівництво міста та ПКП "Тепломережі" було досягнуто згоди щодо подачі газу для потреб опалення в місті Первомайський. Наголошуємо, стабільна робота стратегічного для життєдіяльності міста КП «Тепломережі» знаходиться у прямій залежності від рівня оплати споживачами отриманих послуг з теплопостачання.

Незважаючи на неодноразові звернення до споживачів з приводу необхідності своєчасної оплати комунальних послуг, борг населення перед підприємством на сьогодні становить близько 40 млн. грн. КП «Тепломережі» змушене звертатися до суду та стягувати борги у судовому порядку, але процедура примусового стягнення боргів не завжди дає результат.

Несплата споживачами вартості отриманих житлово-комунальних послуг перешкоджає підприємству якісно та в повному обсязі виконувати свої обов’язки з надання послуг з теплопостачання та вчасно розраховуватись з «Нафтогаз» та «Харківгаз».

Тому звертаємось до усіх мешканців міста з проханням вчасно проводити оплату за отримані послуги та терміново погасити заборгованість. Деякі будинки в місті мають близько мільйона гривень боргу за послугу з теплопостачання. Їх мешканці отримають тепло в останню чергу. Спочатку теплопостачання відновлять в будинках з мінімальною заборгованістю населення перед тепловиками.

 

Переглядів: 603
Дата публікації: 16:57 03.11.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>