Сесія міської ради 28.02.2020р.
Сесія міської ради 28.02.2020р.

Сесія міської ради 28.02.2020р.

Про головні питання, що розглядались на черговій сесії Первомайської міської ради.

Спочатку депутати затвердили звіти про виконання програм соціального захисту населення та програми удосконалення системи соціального захисту за минулий рік. Для виконання Програми соціального захисту населення були передбачені кошти з міського та обласного бюджетів у загальній сумі 1588,928 тис. грн. За результатами обстежень 57 сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, отримали матеріальну допомогу на загальну суму 40,0 тис. грн. Виплачена матеріальна допомога 2 сім’ям, що постраждали від пожежі, у загальній сумі 20,0 тис. грн. Матеріальна допомога надавалась учасникам бойових дій на території інших держав та учасникам антитерористичної операції, потерпілим від аварії на Чорнобильській АЕС.
Виплачено матеріальне заохочення активістам громадської організації ветеранів Афганістану, міської ради ветеранів України, об’єднання “Союз Чорнобиль України” та спілки інвалідів “Потенціал” у загальній сумі 35,4 тис. грн., виплачена матеріальна допомога членам міської ради ветеранів України до святкових та пам’ятних дат у загальній сумі 9,0 тис. грн., членам спілки інвалідів “Потенціал” для проведення заходів у загальній сумі 8,8 тис. грн.
Після того, як депутати затвердили програму висвітлення діяльності Первомайської міської ради та її виконавчих органів та програму з інфекційного контролю КНП «Первинний центр медико-санітарної допомоги» були внесені зміни до програми місцевих стимулів для медичних працівників. В 2020 році буде виділено 272 тис.грн. на підвищення кваліфікації медичних працівників та їх перенавчання. Це підвищить рівень лікувально-діагностичного процесу.
Депутати розглянули декілька питань щодо участі проєктів громади в обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».Було надано згоду на організацію співробітництва територіальних громад та делегування представників до спільної робочої групи по
проєкту «Сучасна медицина ІІ рівня – впевнений крок у здоров’я нації». Його мета - придбати медичне обладнання для лікарні, але для початку потрібно взяти участь та перемогти в обласному конкурсі.
Крім цього депутати схвалити спільний проєкт «Кращі дороги – добробут Первомайщини». Якщо він стане переможцем цього обласного конкурсу, то у нас з’явиться рециклер асфальтобетону. Він призначений для приготування асфальтобетонної суміші при проведенні ямкового ремонту дорожнього полотна в безпосередній близькості від місця ремонту, що дозволяє дотримуватися технології ремонту гарячим асфальтом при температурі навколишнього повітря від - 5 до + 30 °.
Також було схвалено до участі проєкти «Комфортне транспортне сполучення – запорука розвитку та взаємодії громад» та «Реконструкція зовнішнього освітлення по вулиці Губкіна».
На підставі листа головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Первомайська центральна районна лікарня» була надана згода на скорочення 55 штатних одиниць працівників підприємства (55 ставок, 38 фізичних осіб, з них 12 лікарів). Це рішення викликано реформуванням медичної галузі, під час якої неминуче відбуватиметься скорочення персоналу «вторинки», бо в такому форматі, як є, надалі вона існувати не може, адже її бюджет – це бюджет виживання, і ми постійно стикаємося з браком коштів, - пояснив головний лікар закладу Іван Панарін.
Рішенням сесії на базі Первомайського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді буде створено кабінет раннього втручання для надання послуг дітям від 0 до 4 років з вадами розвитку, медико-соціальної допомоги та реабілітації.
Депутати затвердили Перелік адміністративних послуг органів місцевого самоврядування, які надаються через Центр надання адміністративних послуг в м. Первомайський, внесли зміни до Статуту КП «Тепломережі».
Резонансні питання щодо ліквідації шкіл №1 та №4 теж знайшли свою підтримку у депутатів.
Крім цього було схвалено звернення депутатів міської ради до міністра охорони здоров’я України, голови ХОДА Олексія Кучера, народного депутата Олександра Літвінова з проханням посприяти в вирішенні питання щодо віднесення Комунального некомерційного підприємства Первомайська центральна лікарня до переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року.

Альбом: Сесія міської ради 28.02.2020р.
Альбом: Сесія міської ради 28.02.2020р.
Альбом: Сесія міської ради 28.02.2020р.
Альбом: Сесія міської ради 28.02.2020р.
Переглядів: 652
Дата публікації: 13:18 02.03.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>