Обережно ожеледиця!
Обережно ожеледиця!

Обережно ожеледиця!

До відома підприємств, установ, організацій та інших суб’єктів підприємницької діяльності

Виконавчий комітет Первомайської міської ради доводить до відома підприємств, установ, організацій та  інших суб’єктів підприємницької діяльності про необхідність, що відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою м. Первомайський підтримувати в належному стані прилеглу територію.

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов та настанню ожеледі просимо вжити заходів по приведенню прилеглих територій у належний стан.

Інспекторами відділу державного архітектурно-будівельного контролю та благоустрою території Первомайської міської ради проводиться контроль якості очищення вулиць від наслідків негоди. При виявленні порушень винних буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Звертаємося до всіх балансоутримувачів без вийнятку❗ Час об'єднатися та убезпечити містян від травм та інших неприємних наслідків крижаного колапсу. Тільки систематичне прибирання та утримання в належному стані прилеглих територій зможе забезпечити це.



Пам'ятка «Ожеледиця – прихована небезпека!»


Як підготуватися до ожеледиці?

Якщо в прогнозі погоди дається повідомлення про ожеледь, необхідно вжити заходів для зниження вірогідності отримання травми. Підготуйте взуття, що погано ковзає, прикріпіть на каблуки металеві набійки або поролон, а на суху підошву наклейте лейкопластир або ізоляційну стрічку, можете натерти підошви піском (наждачним папером).

Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, а ступайте на всю підошву. 

Пам'ятайте, що поспішність збільшує небезпеку, тому виходьте із будинку не поспішаючи.

При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

Падайте в ожеледицю з мінімальним збитком для свого здоров'я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння, сконцентруйтеся, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться – так ви уникнете різкого падіння і значних травм.

Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.

Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.

Не прогулюйтеся поблизу самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та вискочити на дорогу, а автомобіль може виїхати на тротуар.

Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам'ятайте, що в ожеледь значно збільшується гальмівний шлях автомобиля. Тому падіння перед авто, що рухається, приводить як мінімум до травмування, а можливо, і до загибелі.

Небезпечними є прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані. У стані сп'яніння травми частіше всього важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало. У стані сп'яніння люди не так чутливі до болю і при наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що завдає згодом додаткові проблеми та неприємності.

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини - терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Під час ожеледиці не виходьте без потреби на вулицю, зачекайте поки не приберуть сніг і не розкидають пісок на обмерзлий тротуар.

 

Переглядів: 659
Дата публікації: 10:51 14.12.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>