День скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні
День скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

День скорботи та вшанування пам’яті жертв Війни в Україні

Назавжди в нашій історії позначений чорними фарбами найстрашніший, найтрагічніший, найгіркіший день - 22 червня 1941 року. Трагічною сторінкою він увійшов у життя нашого народу. У цей скорботний день, рівно 80 років тому, розпочалася війна, яка забрала життя кожного п’ятого українця, завдала країні страшних та непоправних втрат.

У цей день національної скорботи ми віддаємо данину пам’яті загиблим під час найбільшого в історії людства збройного конфлікту.

Сьогодні,  у День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. 

З середини вересня  1941 року чорна хмара гітлерівського нацизму накрила і первомайську землю.

 Кровопролитні бої розгорталися на території Первомайщини під час окупації. Багатьох забрала ця війна. Первомайщина втратила понад 4 тисячі мобілізованих на фронти бійців. Та понад 12 тисяч синів і дочок поховані в братських могилах Первомайщини.

 Жодний молодий чоловік не повернувся цілим з фронту. Та скільки незагоєних душевних ран залишила по собі війна...

Давайте  сьогодні покладемо квіти та поставимо свічки Пам’яті на пам’ятні знаки, братські могили та могили воїнів, полеглих в роки Великої Вітчизняної війни. Давайте хвилиною мовчання вшануємо світлу пам’ять земляків. 

Пам’ять про нечуваний героїзм та єднання народу, який піднявся на бій, навіки залишиться у наших вдячних серцях. І ми, нащадки, у пошані схиляємо голови перед мільйонами загиблих українців, які боролися і перемогли в тій страшній війні.

Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього…Ніхто не забутий!... Ніщо не забуте!... 

Ми пам’ятаємо... Ми - скорбуймо…

З повагою

Міський голова   Микола Бакшеєв

Переглядів: 394
Дата публікації: 07:47 22.06.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>