До уваги пенсіонерів, членів їх сімей, усіх жителів Первомайської міської територіальної громади! Спільними зусиллями ми завадили примусовому переведенню пенсій на банківські картки! Пенсіонери не будуть змушені шукати найближчий банкомат!
До уваги пенсіонерів, членів їх сімей, усіх жителів Первомайської міської територіальної громади! 
Спільними зусиллями ми завадили примусовому переведенню пенсій на банківські картки! Пенсіонери не будуть змушені шукати найближчий банкомат!

До уваги пенсіонерів, членів їх сімей, усіх жителів Первомайської міської територіальної громади! Спільними зусиллями ми завадили примусовому переведенню пенсій на банківські картки! Пенсіонери не будуть змушені шукати найближчий банкомат!

На черговій 12 сесії 27 травня 2021 року депутати Первомайської міської ради підтримали ініціативу міського голови Миколи Бакшеєва і фракції ВО «Батьківщина» та прийняли рішення № 259-12/8 від 27 травня 2021 року «Про звернення депутатів Первомайської міської ради до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О.».

 В ньому говорилося про необхідність термінового скасування Постанови КМУ № 277 від 29.03.2021 року , яка може викликати соціальну напругу населення, що є отримувачами послуг АТ «Укрпошта», призвести до глобального скорочення відділень «Укрпошти», змусити літніх людей та людей, що потребують додаткової уваги шукати найближчі банкомати й їхати своїм коштом до відділень банків, інше. Звернення закінчувалось такими словами: «З огляду на вищезазначене, просимо Вас ініціювати необхідність скасування згаданої Постанови КМУ № 277 від 29.03.2021 року з метою запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю і здоров’ю пенсіонерів та закриття відділень поштового зв’язку в регіонах. З повагою, депутати Первомайської міської ради 8 скликання». Після прийняття відповідного рішення міської ради його направили адресату -  Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О.  

Майже вся Україна подібними діями об'єдналась у вирішенні відповідного питання.

В результаті - Кабінет міністрів скасував своє попереднє рішення з 1 вересня 2021 року перевести виплати пенсій та соціальної допомоги на банківські картки, крім окремих випадків. «Укрпошта» продовжить їх доставляти готівкою щонайменше до 2023 року. Про це повідомила пресслужба «Укрпошти». Відповідні зміни до постанови №277, текст якої опублікували 2 червня, внесли на засіданні уряду 26 травня.



Наразі керівництво АТ “Укрпошта” надіслало листа-подяку на адресу  Первомайської міської територіальної громади.

В зверненні йдеться: «Три місяці поспіль українських пенсіонерів тримала в напрузі прийнята за ініціативи ПФУ та Мінсоцполітики Кабінетом Міністрів України Постанова №277 від 29.03.2021 року «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». Завдяки підтримці Президента України і Прем’єр-міністра, спільним зусиллям генерального директора Укрпошти Смілянського І.Ю., небайдужих губернаторів, народних депутатів та місцевих очільників, а також численним скаргам пенсіонерів на адресу Кабнету Міністрів України вдалося домогтися скасування обов’язкового переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня 2021 року, як це раніше було визначено.

Зокрема, прийнято Постанову №546 від 26.05.2021, якою передбачено, що примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки, яке планувалося з 1 вересня 2021 р., скасовано. Відтепер пенсіонери мають змогу, користуючись своїм конституційним правом, самостійно обирати, де їм обслуговуватися – в банку чи в Укрпошті.

Рішення в примусовому порядку перевести з 1 вересня 2021 року пенсіонерів на обслуговування в банк передчасне і таке, що не враховує інтереси пенсіонерів. При виплаті пенсій та соцдопомог у випадках, коли одержувач отримує кошти через банківські установи за місцем проживання, – оплата доставки пенсій і допомог здійснюється за рахунок клієнта. Доставка ж Укрпоштою додому – безкоштовна. Так як Укрпошта доставляє пенсії «до дверей», і ця доставка закладена в пенсійний тариф, який держава сплачує Укрпошті, а при переведенні на банківське обслуговування пенсіонер сам має дістатися до найближчого термінала, щоб зняти кошти. Це витрати на дорогу до найближчого райцентру. Тому примусово перевести зараз пенсіонерів на обслуговування в банк – це змусити їх витрачати гроші, час і ризикувати здоров’ям у період карантину.

Для тих пенсіонерів, кого за цей час невизначеності змусили перейти на картку, повідомляємо, що для отримання пенсії через Укрпошту, пенсіонер має подати відповідну заяву до Пенсійного фонду. Подати заяву до ПФУ щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою. Зразки заяв можна знайти у відділеннях Укрпошти.

Окрім цього, 19.05.2021 року Постановою 505 внесено зміни до Порядку про призначення субсидій – передбачено автоматичний перерахунок субсидій. Тобто всі одержувачі субсидій, які отримували субсидію через пошту, і надалі можуть отримувати її через пошту. Крім тих категорій домогосподарств, яким субсидія надавалася:

– у грошовій безготівковій формі;

– була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

– була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Рішення про призначення житлових субсидій домогосподарствам без звернень громадян приймається на підставі інформації Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій у квітні 2021 року. Заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, подані за формами, затвердженими наказом Міністерства соціальної політики від 2 травня 2018 р. № 604, в редакції наказу Міністерства соціальної політики від 17 травня 2021 р. № 242 залишаються дійсними».



Також АТ “Укрпошта” повідомляє усім своїм клієнтам,

що і в подальшому гарантовано буде доставляти пенсії та соціальні виплати жителям нашої громади!



Дуже раді, що ініціатива та спільні зусилля можуть подолати очевидну несправедливість та попередити соціальну напругу!


Рішенням сесії №259-12/8 від 27.05.2021 року «Про звернення депутатів Первомайської міської ради до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. », яке можна переглянути на офіційному сайті Первомайської міської ради за посиланням:http://pervom-rada.gov.ua/rdocs/file/1579/1/


 

 

Приєднані документи:

ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ МІСЬКОЇ РАДИ УКРПОШТА!
Переглядів: 912
Дата публікації: 15:49 16.06.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>