Міжнародна співпраця.
Міжнародна співпраця.

Міжнародна співпраця.

Дві громади з Харківщини започаткували міжнародне партнерство ...

Дві громади з Харківщини започаткували міжнародне партнерство за підтримки U-LEAD
Мова йде про Мереф’янську та Первомайську міські територіальні громади, які досягли домовленості про співпрацю з італійськими муніципалітетами. Це стало можливим в рамках ініціативи «Мости довіри» від U-LEAD, яка направлена на допомогу громадам з України знайти партнерів серед муніципалітетів країн ЄС та налагодити співпрацю. 
Нещодавно відбулися перші зустрічі зазначених громад з головами італійських муніципалітетів. Мереф’янська громада та її голова Веніамін Сітов мали зустріч з представниками італійського муніципалітету Бускате та мером Фабіо Мерлотті. Команда з Первомайської громади на чолі з головою громади Миколою Бакшеєвим зустрілася з командою італійського муніципалітету Арконате та мером Сержіу Каллоні.
Як зазначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Харківській області Оксана Черкас, під час зустрічей громади презентували свої напрацювання, обговорили можливі шляхи співпраці та домовилися про подальший розвиток взаємовідносин та співпрацю:
«Громади з Харківщини продовжують налагоджувати міжнародні партнерства в рамках ініціативи «Мости довіри». Минулоріч на Харківщині такий досвід отримала Чугуївська громада, цього року попри війну цю ініціативу підтримали Мереф’янська та Первомайська громади. Така співпраця є важливою, адже дає можливість реалізовувати спільні проєкти, обмінюватися досвідом у різних сферах життєдіяльності громад. Програма U-LEAD й надалі буде надавати підтримку громадам у напрямку міжнародного партнерства, сподіваємося, що найближчим часом зможемо озвучити нові партнерства».
Первомайський міський голова Микола Бакшеєв повідомив, що можливими напрямками співпраці з італійською громадою було визначено розвиток та підтримку бізнесу, спільну проєктну діяльність, розвиток комунальної та соціальної інфраструктури:
«За сприяння Програми U-LEAD, наша громада продовжує налагоджувати міжнародні контакти. Під час зустрічі з колегами з італійського муніципалітету, крім спільних напрямків роботи, ми обговорювали й функціонування українського муніципалітету в умовах війни. Водночас італійська сторона висловила намір стосовно допомоги нашій громаді щодо розвитку волонтерського руху, а також підтримки внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території нашої громади». 
Мереф’янська громада спільно з італійським муніципалітетом Бускате, в рамках партнерства, планує реалізацією спільних проєктів з відновлення критичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф, а також проєктів, спрямованих на підвищення безпеки, привабливості і функціональності громади. Про це зазначив голова громади Веніамін Сітов:
«Разом також плануємо розвивати бізнес, налагоджувати міжнародні контакти у сфері культури та молодіжного обміну. Мереф'янська громада пишається, що відтепер має надійного партнера – місто Бускате і вірить, що ця співпраця буде міцною та довгостроковою. В умовах повномасштабного вторгнення та відбудови постраждалих від війни міст таке партнерство набуває нових сенсів та перспектив. Вдячний надійному партнеру Мереф’янської громади – Програмі «U-LEAD з Європою» за можливість долучитися до такої важливої ініціативи».

Матеріалhttp://https://u-lead.org.ua/news/95?fbclid=IwAR0DD4suggDWCtpItER-SGNC8EEVcv8Q4Ce4PMxNxNOwHJNUql-KdNf6iWk

 

Переглядів: 1049
Дата публікації: 14:14 28.12.2022
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>