28 квітня 2020 року відбулась чергова сесія Первомайської міської ради
28 квітня 2020 року відбулась чергова сесія Первомайської міської ради

28 квітня 2020 року відбулась чергова сесія Первомайської міської ради

Другий раз поспіль, через протиепідемічні обмеження, що застосовуються в умовах загальнодержавного карантину, сесія міської ради проходила в режимі обмеженого доступу до приміщення, але не до інформації!

На черговій 71 сесії Первомайської міської ради Харківської області були присутні депутати міської ради, міський голова та його заступники, обмежена кількість працівників виконавчого комітету, та представники ЗМІ міста. Також присутніми було дотримано санітарно-гігієнічних умов перебування людей в громадських місцях згідно з законодавчими вимогами запровадженими під час карантину.
Не зважаючи на специфічні умови проведення сесії, всі питання були розглянуті згідно з раніше оприлюдненим порядком денним, а саме:

Під час проведення сесії міської ради депутати внесли зміни до місцевого бюджету на 2020 рік та зміни до рішення міської ради від 30.01.2020 року № 1442-68/7 «Про затвердження Порядку відрахування до загального фонду місцевого бюджету частини чистого прибутку (доходу) суб’єктами господарювання, які належать до комунальної власності або у статутних фондах яких є частка комунальної власності». Серед яких є виділення коштів з місцевого бюджету на реалізацію 7 міні-проєктів переможців обласного конкурсу «Разом в майбутнє» та 2 проєктів в рамках співробітництва громад.
Депутатами було підтримано рішення: «Про звільнення від орендної плати за користування майном комунальної власності територіальної громади м. Первомайський на час карантину» (з доповненнями), яким звільнено від орендної плати за комунальну власність тих фізичних та юридичних осіб, які під час карантину не ведуть діяльності та не мають доходу:
Приміщення, що розташовані у діючих закладах загальної, середньої, дошкільної, позашкільної освіти;
1.2. Приміщеннях, де надаються побутові послуги населенню (перукарні, салони краси, манікюрні кабінети, майстерні з ремонту одягу і взуття);
1.3. Приміщеннях для розміщення фізкультурно-спортивних закладів, діяльність яких спрямована на проведення занять спортом.
1.4. Об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (окрім аптек).
1.5. Об’єкти охорони здоров’я, в яких надають послуги з генерації теплової енергії.
Також було затверджено Положення «Про бюджет участі (громадський бюджет) в місті Первомайський», яким відокремлено в окрему категорію шкільний бюджет участі та, у зв'язку з чим, збільшено фінансову складову з 250 тис. грн. до 300 тис. грн. на 6 проєктів нового «Громадського бюджету -2020».
Серед інших питань: безоплатно прийнято до комунальної власності територіальної громади м. Первомайський урн «Париж» і лавок «Прованс», що встановлено в рамках реалізованого бюджету участі та передано їх на баланс комунального підприємства та бюджетних установ міста; розглянуто питання «Про внесення змін до Структури та загальної чисельності апарату Первомайської міської ради та її виконавчих органів (зі змінами)», яким змінено посади спеціалістів 1 категорії на головних спеціалістів сектору стратегічного розвитку та інвестицій відділу економіки; визначено об’єкти землеустрою для формування земельних ділянок комунальної власності; надані дозволи на виконання документації із землеустрою та ін.
Наприкінці сесії, в рамках інформування депутатського корпусу, міський голова Микола Бакшеєв розповів про роботи з метою розподілу потоків приймання пацієнтів в лікарні міста для запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19, початок масового тестування на предмет наявності у первомайців антитіл проти COVID-19 та інші актуальні питання сьогодення.

 

Альбом: 28 квітня 2020 року відбулась чергова сесія Первомайської міської ради
Альбом: 28 квітня 2020 року відбулась чергова сесія Первомайської міської ради
Альбом: 28 квітня 2020 року відбулась чергова сесія Первомайської міської ради
Переглядів: 981
Дата публікації: 15:37 28.04.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>