Інформація Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області та органів ДПС України
Інформація Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області  та органів ДПС України

Інформація Лозівського управління ГУ ДПС у Харківській області та органів ДПС України

Про призначення Любченка О.М. Головою Державної податкової служби України Розпорядження КМ України від 29.04.2020 №465-р "Про призначення Любченка О.М. Головою Державної податкової служби України"

Адміністрування ЄСВ в період карантину 

2 квітня 2020 набрав чинності Закон № 540, яким внесено зміни до Закону № 2464, а саме: 
У періоди з 1 березня по 31 березня, з 1 квітня по 30 квітня та з 1 травня по 31 травня 2020 року: 

- не застосовуються штрафні санкції за несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ одночасно з видачою сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів), несвоєчасне подання звітності до податкових органів;

- не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди, підлягає списанню.

Тимчасово:

- на період до 31 травня 2020 року (включно), зупиняється встановлений Законом № 2464 строк розгляду скарг платників податків ЄСВ, що надійшли/надійдуть до 31 травня 2020 року та/або які не розглянуті станом на 18 березня 2020 року. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених частиною четвертою ст. 25 Закону № 2464. Податковий орган, який розглядає скаргу платника ЄСВ, зобов’язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його платнику ЄСВ на адресу платника ЄВ поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку;

до 31 травня 2020 року (включно) продовжується строк подачі скарг платників ЄСВ, термін подачі яких припадає на період з 18 березня до 31 травня 2020.

Затверджено Порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків, зборів, ЄСВ

КМУ 29 квітня 2020 року затвердив Порядок функціонування єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та виконання норм статті 351 ПКУ центральними органами виконавчої влади.

Єдиний рахунок впроваджується з 1 січня 2021 року. Він відкривається на ім’я ДПС України у Казначействі. Платник податків за його бажанням може використовувати такий рахунок для сплати платежів. Для цього він повинен подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через Електронний кабінет у порядку, встановленому статтею 421 Кодексу.

Платник податків має право повідомити про використання або відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року.

Через єдиний рахунок можна буде сплатити всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов'язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Єдиний рахунок не може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями.

Нагадуємо, що ВРУ прийнято Закони України від 04 жовтня 2019 року № 190 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та від 13 квітня 2020 року№ 559-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Сервіс «Пульс» для платників – інструмент двостороннього зв’язку

Сервіс від ДПС України «Пульс» приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання (далі – Заявники) щодо неправомірних дій та бездіяльності, можливі корупційні правопорушення у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів (далі – Інформація).

У період карантину Заявники можуть надати Інформацію за номером телефону Контакт-центру ДПС 0 800-501-007, з 09.00 – до 18.00 (крім, вихідних і святкових днів) обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «4», та з 18.00 – до 09.00 (також у вихідні і святкові дні) скориставшись послугою «Залиште запитання – ми Вам зателефонуємо» і на електронну пошту idd@tax.gov.ua.

Штрафи за порушення з ПДВ під час карантину 

Згідно з діючим законодавством встановлено мораторій на застосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, які вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року. Проте цей мораторій, не поширюється на санкції за порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку та рентної плати.

Тобто, насьогодні непередбачено звільнення платників від сплати ПДВ та від застосування до них фінансової відповідальності за неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з ПДВ, несплату (несвоєчасну сплату) податкових зобов’язань з ПДВ.

Разом з тим, до переліку штрафних санкцій, які належні до застосування, не включені штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Крім цього, протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року платникам податків не нараховується пеня, а нарахована, але не сплачена за цей період пеня підлягає списанню.

Слід також зазначити, що встановлений законодавством мораторій на проведення документальних і фактичних перевірок, не поширюється на проведення камеральних перевірок та перевірок з питання бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Переглядів: 531
Дата публікації: 10:26 06.05.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>