Звіт відділу культури і туризму
Звіт відділу культури і туризму

Звіт відділу культури і туризму

Про проведену роботу з 18.05 по 22.05.2020 року

До Дня вишиванки зразковий ансамбль танцю «Карусель» Палацу культури «Хімік» запустив челендж вишиванка_карусель. Для участі треба було зробити фото або відео у вишиванці або з елементом орнаменту в одязі та з вінком в руках і виставити будь-де у Фейсбук з хештегом вишиванка_карусель.

            З 15 по 20 травня проходив VІ Всеукраїнський онлайн-конкурс читців художнього слова «Білі конвалії», заснований Харківською державною академією культури, факультетом театрального мистецтва, кафедрою майстерності актора. Співорганізаторами конкурсу є Харківський державний академічний театр ім. Т.Г.Шевченка, Харківський академічний театр музичної комедії, Харківський театр для дітей та юнацтва. Честь міста Первомайський і Палацу культури «Хімік» впевнено відстоювали Мирослава Стороженко, Дарина Стороженко, Ярослав Носов та Віталій Альохін – актори народного театру «Сучасник», керівник Наталя Денисова. Результати конкурсу будуть оголошені пізніше.

            Відділом культури і туризму  та Палацом культури «Хімік» розпочато ремонт хореографічного кабінету №27. Наразі відшліфовано підлогу від старої фарби. Попереду – заміна старих дерев’яних вікон на склопакети та оздоблення стелі та стін.

            Минулого тижня працівники бібліотек продовжили навчання в онлайн-тренінгах від Представництва Європейського Союзу та взяли участь в онлайн-конференції з презентації проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» (нова редакція). Відновлено обслуговування користувачів бібліотек з дотриманням санітарних норм.

            20 травня відбулась зустріч зі спеціалістами Центру денного перебування для дітей та підлітків «Компас» БФ «Благо» з профілактики вживання психоактивних речовин та проведено онлайн-квест «Наркотики не моя тема». В центральній бібліотеці відкрито виставку рушників під назвою «Стелися, доле, Україні рушниками!».

            Продовжується фарбування стін коридору бібліотеки.

            В музичному відділенні та художньому відділі КПСМНЗ «Первомайська дитяча школа мистецтв» заняття проводяться дистанційно. Продовжуються роботи по укладці керамогранітної плитки підлоги в коридорі музичного відділення. Почався 1 етап підготовчих робіт для фарбування стін.

             Учні музичного відділення Первомайської дитячої школи мистецтв брали участь в  Міжнародному конкурсі – фестивалі «Сузір`я Святогір`я-GOLD EUROPE», який  проходить за сприянням Міністерства культури Чехії та регіонального Українського центру культурних досліджень міністерства культури України.

За підсумками членів журі лауреатами стали:

- Ансамбль скрипалів «Веселі смички» - 1 місце (кер. Галина Маркатова,

концертмейстер Наталя Євдокимова);

- Потапов Лев - 2 місце (викл. Наталя Євдокимова);

- Єгіазарян Моніка - 3 місце (викл. Тетяна Трофимова).

Лауреати І, ІІ, ІІІ ступеню нагороджуються безкоштовною участю у фіналі конкурсу в Попраді, Словакії або Празі, Чеська Республіка.

            До Дня вишиванки у Первомайському краєзнавчому музеї представлені виставки:

«Етнографія краю» - предмети побуту 19-поч.20 ст.; «Таланти Первомайщини» - творчі

роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Вишиванка – виріб глибоко символічний і багатозначний. Традиція прикрашати одяг вишивкою пройшла крізь століття, вона актуальна і в наш час, тому що покращує естетичний вигляд одягу, надає йому різноманітність, можна сказати, виховує художній смак людини.

Начальник відділу культури і туризму Ольга ПАВЛОВА

Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Альбом: Звіт відділу культури і туризму
Переглядів: 922
Дата публікації: 10:11 22.05.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>