Корисні продукти для здоров'я твого мозку та профілактики інсульту
Корисні продукти для здоров\

Корисні продукти для здоров'я твого мозку та профілактики інсульту

Первомайське відділення Лозівської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» з метою формування здорового способу життя звертається до мешканців Первомайської громади з пропозицією ознайомитись з інформацією на тему: «Корисні продукти для здоров'я твого мозку та профілактики інсульту».

Інсульт може серйозно вплинути на роботу мозку через порушення кровопостачання в одній з його частин. Здоровий спосіб життя та правильно підібрана їжа допоможуть підтримати ефективну роботу мозку та серцево-судинної системи, знизити ризик розвитку інсульту.

До свого раціону слід включити:

Морську рибу (лосось, скумбрію та ін.) як джерело омега-3 жирних кислот, що допомагають підтримати нормальний кровообіг та забезпечити мозок необхідною кількістю кисню і поживних речовин.

Горіхи та насіння, які містять рослинні омега-3 жирні кислоти, що знижують рівень холестерину і покращують стан судин.

Ягоди – потужне джерело антиоксидантів, що захищають клітини організму від пошкоджень.

Кольорові овочі, зокрема зелені (шпинат, кріп, листя салату), що містять вітаміни та мінерали. І як джерело фолатів, запобігають нашаруванню холестерину на внутрішній стінці судин.

Білки (нежирне м’ясо, риба, яйця, бобові) – основний будівельний матеріал для клітин всього організму та мозку, зокрема.

Намагайся відмовитись від вживання цукровмісних напоїв, зокрема газованих, трансжирів, наприклад, маргарину, фастфуду, кондитерських виробів, обробленого м’яса та копченостей.

Додаючи корисні продукти до свого раціону, ти не лише підтримуєш здоров’я мозку, а й зменшуєш ризик розвитку інсульту.
Час обирати здоров’я

За матеріалами ЦГЗ МОЗ України

Переглядів: 151
Дата публікації: 13:44 15.03.2024
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>