Відкриті каналізаційні люки – загроза здоров’ю
Відкриті каналізаційні люки – загроза здоров’ю

Відкриті каналізаційні люки – загроза здоров’ю

Не проходьте повз відкритих оглядових колодязів, а одразу повідомляйте на телефони диспетчерів комунальних підприємств та електронну платформу "Відкрите місто"

В нашому місті проблема відкритих оглядових колодязів комунальних мереж існувала завжди. Її вирішення потребує постійної уваги всіх комунальних підприємств міста. І вона поступово вирішується шляхом виділення коштів з місцевого бюджету на закупівлю люків і їх встановлення. Так, у 2019 році з міського бюджету для КВУ ВКГ було виділено 88 тис. грн., за які організацією було придбано 200 каналізаційних люків. В цьому році КП «Жилсервіс» було встановлено більше 12 люків оглядових колодязів, які придбані на суму 12 тис. 215 грн. Окрім того, підприємство, щоб закрити небезпечну ділянку, самостійно виготовляє дерев’яні люки та ремонтує ті, що знаходяться в аварійному стані. Незважаючи на це, потреба в місті перевищує показник встановленого.

Прикро, але закрити всі колодязі неможливо з причин, які не залежать від міської ради чи комунальної організації. В місті продовжується вандалізм і маргінальні елементи нашого суспільства продовжують красти такі чавунні «кришки» на металобрухт. Інші просто розбивають ті, що зроблені власними силами комунальних підприємств.

Як правило, повз такі колодязі спокійно проходять жителі міста. І виникає «суспільний резонанс» лише тоді, коли трапляється ситуація, яка несе загрозу здоров’ю і життю первомайців.

То хто ж винен у відкритих оглядових колодязях? Посадовці, що не виділили гроші? Комунальні організації, що не переймаються відповідним питанням? Батьки, у яких не існує відчуття гіпервідповідальності за своїх дітей, що можуть отримати травму? Маргінальні елементи суспільства, що крадуть та ламають люки каналізаційних колодязів? Наші земляки, які замість того, щоб допомогти у біді, знімають відео з місця подій та екстренно викладають його у ютуб? Чи може всі ми разом, коли робимо вигляд, що не знаємо, не вміємо, зрештою, не повинні дбати про себе і те місто, в якому ми живемо?

Звісно, юридичну відповідальність ніхто не спростовує, але частина моральної відповідальності повинна лежати на кожному з нас.

Шановні первомайці, закликаємо вас не проходити повз таких відкритих оглядових колодязів, а одразу передавати повідомлення на телефони диспетчерів комунальних підприємств:

КВУВКГ (водоканал) – 3-50-96;

КП «Жилсервіс» – 3-22-51;

ПКП «Тепломережі» – 3-22-35 (приймальня)

та на електронну платформу «Відкрите місто» за посиланнямhttps://opencity.e-dem.ua/map/UA6311500000  та за QR-кодом:

Альбом: Відкриті каналізаційні люки – загроза здоров’ю
Альбом: Відкриті каналізаційні люки – загроза здоров’ю
Переглядів: 865
Дата публікації: 09:52 11.06.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>