Як пройти пробне ЗНО онлайн
Як пройти пробне ЗНО онлайн

Як пройти пробне ЗНО онлайн

15−17 червня в Україні мало відбутися пробне ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання), однак через спалах COVID-19 його формат змінили — тести можна пройти тільки онлайн.

14 червня на сайті Міністерства охорони здоров'я з'явилося повідомлення про те, що «уряд не скасовував пробне ЗНО, а перевів його в онлайн режим".

Як пройти пробне ЗНО онлайн?

За проведення пробного ЗНО в онлайн-режимі, як і за основну сесію тестування, відповідає Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Тому вся нова інформація про процедуру, технічні проблеми та інші питання щодо ЗНО регулярно з'являється на сайті та на Facebook-сторінці УЦОЯО.

Як і планувалося, учасники зможуть пройти два тести: вранці 15 червня було відкрито першу сесію пробного ЗНО - з української мови та літератури, 17 червня стартує друга - з інших предметів.

Для участі в тестуванні необхідно:

  • 17 червня об 11:00 зайти у свій кабінет учасника пробного ЗНО (на сайті відповідного регіонального центру) та завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який ви обрали для проходження пробного ЗНО (аналогічно з 11:00 15 червня відкриті тести з української мови та літератури);

  • протягом двох днів виконати завдання тестового зошита;

  • до 19 червня (до 17 червня для української мови та літератури) внести свої відповіді в сервіс визначення результатів;

  • отримати результат тестування (сервіс визначення результатів буде працювати з 11:00 15 червня до 18:00 19 червня).

Вже надруковані тестові зошити також знаходяться в пунктах проведення пробного ЗНО. Інформацію про те, як їх отримати, можна знайти в особистих кабінетах учасників.

Офіційні відповіді, затверджені УЦОЯО, буде розміщено на сайті після 19 червня 2020 року.

Загальна кількість завдань тесту з української мови та літератури - 58, на їх виконання учасникам відводиться 180 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з української мови, правильно виконавши всі завдання №1-33 і №58, які будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація - 68 тестових балів, нагадує портал Osvita.ua.

А максимальна кількість балів, які може отримати учасник тесту з української мови та літератури - 104 бали.

Після проведення пробного ЗНО експерти УЦОЯО детально розберуть кожне завдання чотирьох найпопулярніших предметів, нададуть розгорнуті пояснення на всі питання тестів з української мови та літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році.

Детальніше про процедуру проходження та оцінювання за посиланням: https://www.facebook.com/zno.ukr.ce

Чи повернуть гроші за пробне ЗНО?

У Кабміні пообіцяли, що учасникам, які раніше зареєструвалися для проходження пробного ЗНО 15-17 червня, повернуть кошти через неможливість провести його в пунктах тестування. Відповідне доручення уряду дав президент Володимир Зеленський 13 червня.

16 червня стало відомо, що Міністерство фінансів спільно з Міносвіти розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти. 

Щоб повернути кошти, необхідно буде звернутися в регіональне відділення УЦОЯО із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який учасник пробного ЗНО або його батьки хочуть отримати кошти.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у м.Первомайський налічується 175 випускників, які зареєструвались на проведення ЗНО та  ОСНОВНА СЕСІЯ ЗНО-2020: ЗА ТРИ ТИЖНІ СТАРТ
Переглядів: 737
Дата публікації: 14:44 16.06.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>