Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року

Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року

Перед сесією міський голова Микола Бакшеєв провів спільне засідання комісій, на якому депутати проголосували за додаткові питання.

Затвердивши порядок денний,  депутати проголосували за План дій  сталого енергетичного розвитку і клімату міста Первомайський до 2030 року. Його завдання підвищення енергоефективності, раціонального використання, економного витрачання енергоресурсів. Крім цього, пояснив Микола Бакшеєв, це  виконання зобов’язань  в рамках співпраці з Європейською  ініціативою «Угода мерів».

 Підписавши дану угоду, містом Первомайський   було поставлено за мету скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30% до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно-орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

В рамках Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату розглядається перспективність використання відновлювальних та альтернативної енергетики у місті.

Вже створена робоча група з моніторингу, до складу якої  включено заступника міського голови, депутатів міської ради, керівників структурних підрозділів, представників водопостачального та теплопостачального підприємства. 

На сесії були прийнята важлива для міста програма реформування і розвитку житлово-комунального господарства на  2021-2025 рік. В документі зазначено, що в вулично-дорожню мережу та благоустрій буде інвестовано більше 51,3 млн.грн.

Це  капітальний та поточний  ремонти доріг та тротуарів, реконструкція зовнішнього освітлення, утримання та ремонт об’єктів благоустрою.

Водопровідно-каналізаційні мережі та споруди мають намір реконструювати та осучаснити на 51,5 млн.грн. Планується виконати реконструкцію водогону та заміну насосного обладнання на енергоефективне. Оновлено буде електропостачання головної каналізаційної станції та повітродувної станції, аеротенків каналізаційних очисних споруд. Також будуть модернізовані та відремонтовані  теплові мережі та споруди.

Всього на реформування сфери ЖКГ заплановано 127 млн 200 тис.грн.

Депутати внесли зміни до бюджету міста та  до Програми економічного і соціального розвитку м.Первомайський. Рішення передбачає наступні обсяги фінансування:

- на капітальний ремонт покрівлі комунального закладу Первомайський ліцей № 7 (2020-2021рр)   -  4049,093 тис.грн.;

-придбання морозильної камери для ДНЗ № 17 - 17 тис. грн.

- оренда техніки, придбання матеріалів та палива для усунення наслідків проведення земляних робіт на перехресті просп. 40 років Перемоги – вул. Космонавта Комарова та перехрестя просп. 40 років Перемоги – вул. Харківська близько 400 тис.грн.

- поточний ремонт та утримання доріг 3657 тис.грн.

- благоустрій 1728,400 тис.грн.

Депутати передбачили також прогнозований обсяг фінансування  в розмірі 5290,0 тис.грн., внісши зміни до Програми розвитку охорони здоров’я населення м.Первомайський на засадах сімейної медицини на період 2019-2022 роки. За ці кошти будуть придбані матеріали, меблі для укомплектування кабінетів, виконано поточний ремонт, покращено  матеріально-технічне та фінансове забезпечення сімейної медицини.

Народні обранці присвоїли звання “Почесний громадянин міста Первомайський” з   занесенням в книгу Почесних громадян міста Анатолію Будніку та Тетяні Августинопольській. А також затвердили Тетяну Орлову на посаду  керуючого справами  виконавчого комітету Первомайської міської ради та ввели її до складу виконавчого комітету.

Рішенням депутатів було створено два комунальних підприємства - Центр професійного розвитку педагогічних працівників та Первомайську стоматологічну поліклініку.

Останнім з додаткових питань було прийняття до комунальної власності  територіальної громади  міста Первомайський сміттєвозу з боковим  завантаженням. Він призначений для механізованого завантаження, ущільнення, транспортування, а також механізованого розвантаження твердих побутових відходів.

Після розгляду всіх питань порядку денного слово взяв міський голова. Він привітав депутатів з минулим святом - Днем Незалежності України, а також  поздоровив батьків, вчителів та школярів з наступаючим Першим вересня.

Микола Бакшеєв розповів,  що в місті зросла кількість хворих на коронавірус. Інфекційне відділення лікарні повністю заповнено. В хірургічному корпусі було додатково створено 15 ліжкомісць, сім з яких вже зайняті. Міський голова повідомив, як будуть проходити урочисті лінійки в місті та які вимоги до проведення навчального процесу.

А наостанок побажав всім здоров’я та нагадав про необхідність дотримання правил карантину.

 

 

Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Альбом: Чергова сесія міської ради 27 серпня 2020 року
Переглядів: 821
Дата публікації: 15:49 27.08.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>