Звернення міського голови Миколи Бакшеєва до мешканців м.Первомайський
Звернення міського голови Миколи Бакшеєва до мешканців м.Первомайський

Звернення міського голови Миколи Бакшеєва до мешканців м.Первомайський

Шановні первомайці! Сьогодні наше місто разом з усією країною протистоїть поширенню небезпечного коронавіруса COVID-19.

    Органи влади Первомайського разом з профільними службами та закладами вже відпрацювали першочергові питання щодо попередження захворюваності у місті та порядок дій в екстрених ситуаціях.

   16 березня мною була проведена нарада з керівниками медичних установ,  представниками районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби, державної служби з надзвичайних ситуацій, поліції, лікарів-епідеміологів, керівників підприємств різних форм власності, під час якої ми відпрацювали координацію їх роботи на випадок виникнення захворювання на коронавірус на території міста. На цей час медичні установи доукомплектовуються усім необхідним згідно їх галузевих вимог та протоколів, щоб протидіяти появі хвороби на її початкових стадіях.

   На нараді ми визначили нагальні потреби медичних закладів, які обслуговують мешканців Первомайського. Міська влада вишукує кошти та засоби, щоб надати допомогу міському центру первинної медицини, центральній районній лікарні та станції швидкої допомоги в придбанні найбільш необхідних засобів захисту та обладнання.

   Що стосується поточної життєдіяльності міста, то вона є цілком контрольованою та керованою. Усі комунальні заклади працюють в штатному режимі, з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, які ставлять перед нами спеціалісти.

   У цей складний час Уряд вимагає від нас запровадження низки радикальних обмежувальних заходів з метою запобігання поширення хвороби (Постанова КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та Постанова КМУ від 16 березня 2020 р. №215 «Про внесення змін до Постанови КМУ від 11 березня 2020 р. №211»). Що включає в себе заборону на території міста  Первомайський діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, тощо.

   При цьому працюватимуть: заклади роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту. Своєю чергою, будуть регулярно проводити заходи дезінфекції (відповідно затверджених графіків).

   Вимоги цих документів нами доведені до адміністрацій підприємств, установ та організацій, які здійснюють перевезення пасажирів, великих торговельних мереж, ринків та представників приватного бізнесу.

Шановні мешканці міста Первомайський!

   Розумію, і неодноразово це підкреслював у своїх попередніх зверненнях, що заходи, яких від нас вимагають обставини,  порушать звичний комфортний спосіб життя багатьох мешканців міста та Первомайщини в цілому. Але у такій серйозній ситуації, що наразі складається, ми безсумнівно віддаємо пріоритет людському здоров’ю та життю. Прошу усіх мешканців міста відповідально та з розумінням поставитися до цього випробування, уважно слідкувати за перебігом ситуації та повідомленнями в офіційних джерелах інформації, неухильно виконувати необхідні рекомендації та вимоги, зберігати спокій та здоровий глузд і не зважати на провокації та можливі шахрайства з цього приводу!

Здоров’я всім!

 

З повагою,

Міський голова                                                                                                                          Микола БАКШЕЄВ

Альбом: Звернення міського голови Миколи Бакшеєва до мешканців м.Первомайський
Переглядів: 2899
Дата публікації: 13:34 18.03.2020
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>