Обгрунтування, щодо необхідності коригування вартості послуги з управління багатоквартирним будинком
Обгрунтування, щодо необхідності коригування вартості послуги з управління багатоквартирним будинком

Обгрунтування, щодо необхідності коригування вартості послуги з управління багатоквартирним будинком

Інформація КП "Жилсервіс"

Обгрунтування, щодо необхідності коригування вартості послуги з управління багатоквартирним будинком

З 01.04.2019 року за результатами конкурсу про призначення управителя багатоквартирних будинків (рішення виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської області № 48 від 15.03.2019р.)  КП «Жилсервіс» було призначено управителем багатоквартирних будинків. Вартість послуги було визначено на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції.

Станом на 01.09.2021 року відбулося збільшення складових вартості послуги з управління багатоквартирним будинком, а саме:

  • зростання вартості матеріалів від 13% до 186,7%;

  • зростання вартості паливно-мастильних матеріалів на 62,3%;

  • зростання мінімальної заробітної плати з 4 173-00 грн  до 6 000-00 грн (темп приросту складає 43,8%), що призвело до збільшення фонду оплати праці та, як наслідок, збільшення ЄСВ, в свою чергу з грудня місяця мінімальна заробітна плата становитиме вже 6 500-00 грн (темп приросту складе 55,8%);

  • зростання прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 921-00 грн до          2 270-00 грн (темп приросту складає 18,2%), з грудня місяця прожитковий мінімум становитиме 2 379-00 грн (темп приросту складе 23,8%).

Зазначені вище фактори призвели до невідповідності вартості послуг з управління їх виробничій собівартості, і як наслідок:

  •  відсутність оборотних коштів для  своєчасного  відновлювання транспортних засобів; 

  •  заборгованість за паливно-мастильні матеріали;

- заборгованість за електроенергію, що може призвести не лише до вимкнення освітлення місць загального користування, а й до зупинення роботи ліфтів;

- невідповідність заробітної плати нормам Галузевої угоди;

-  заборгованість з виплати заробітної плати.

Тому, для забезпечення належного утримання спільного майна багатоквартирних будинків та прибудинкової території, відповідно до нормативних вимог і договору про надання послуг з управління, КП «Жилсервіс» вимушене провести коригування вартості послуги з управління багатоквартирними будинками з 01.10.2021 року.

В свою чергу при коригуванні вартості послуги з управління перерахунок суми субсидій буде виконано з урахуванням зазначеного підвищення вартості послуги.

Також повідомляємо, що відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги»    № 2189-VIII  від 09.11.2017р. та Постанови КМУ № 712 від 05.09.2018 р. «Про затвердження Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком» співвласники можуть  самостійно прийняти рішення про зміну форми управління будинком або обрати іншого управителя, про що повинні повідомити          КП «Жилсервіс» за два місяці.

 

Приєднані документи:

Вартість послуг з управління з 01.10.2021 таблиця
Переглядів: 970
Дата публікації: 12:55 03.09.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>