День2. Заклади відділу освіти також долучаються до проведення Європейського тижня сталої енергії 2021.
День2. Заклади відділу освіти також долучаються до проведення Європейського тижня сталої енергії 2021.

День2. Заклади відділу освіти також долучаються до проведення Європейського тижня сталої енергії 2021.

Європейський тиждень сталої енергії 2021 на Первомайщині

Керівниками гуртківПБДЮТ до Європейського тижня сталої енергії був проведений майстер-клас «Непотрібним речам нове життя»: «Іграшка із шкарпеток: Котик» та народна лялька-мотанка «Пташка».

З того, що ми звикли викидати в смітник, можно виготовити безліч корисних і цікавих речей, і тим самим здійснити свій внесок у порятунок природи від забруднення!






Вихованці гуртка долучились також до майстер класу «Техніка обробки старих дисків».





Також до Європейського тижня сталої енергії будинком творчості оголошено конкурс фотографій, презентацій, колажів та відеороликів на тему «Моя енергоефективна родина».

В садочках громади вихователі підготували дидактичні матеріали, ілюстрації для практичного показу важливості та необхідності води, наголошуючи про важливість її збереження та заощадження. Проведено заняття з дітьми середньої групи «Лічильник до діток завітав ,як берегти енергію розказав». Зацікавленість дітей була викликана практичним спостереженням за роботою лічильника води. Кожна дитина змогла побачити, як працює лічильник при малому та великому напорі  води в крані.






Дидактична гра з дітьми молодшої групи «Як правильно вчинити?», вивчали правила енергоощадності.




Гра з дітьми раннього віку «Зробимо гусінь!», використання нетрадиційних матеріалів для гри.




В садочках громади змалку вчать важливості сортувати сміття та використання вторинної сировини. Діти навчилися сортувати побутові відходи – відділяти пластик, папір та скло. Зрозуміли різницю між органічними та неорганічними відходами.




Перегляд з дітьми мультфільмів про екологію, бесіди про важливість збирання макулатури. Після перегляду діти надали «нове життя» старим газетам.



 В ліцеях громади також долучаються до проведення Європейського тижня сталої енергії 2021, але в дистанційній формі: відбувся захід «Відкритий мікрофон» на тему «Енергія та життя», організовано онлайн перегляд фільмів про глобальне потепління «Зміни клімату в Україні», «Чи зруйнують люди власну планету», «Червоний код для людства», відеороликів « Як правильно сортувати сміття», «Чиста енергія для Вашої родини», мультфільмів «Хлопчик та Земля», «Пластик. Фіксики», «Глобальне потепління. Мі-мі-мішки», "Дітям про енергозбереження", "Енергію треба економити". Під час перегляду  діти ознайомились із проблемами, які виникають внаслідок змін клімату, розглянули причини й наслідки глобального потепління. Для учнів початкової школи було організовано віртуальну екологічну подорож «Охороняй та зберігай».




Збір батарейок «Очисти Україну – утилізуй батарейки» (в домашніх умовах з послідуючим збором в ліцеї). Діти зрозуміли яку шкоду несуть неутилізовані батарейки природі та довідалися, чому краще переходити на акумулятори багаторазового використання.

Переглядів: 585
Дата публікації: 09:28 27.10.2021
Міський голова
Надіслати електронне звернення
Надіслати запит на інформацію
Анонс подій
Подій не заплановано
Посилання
 
 
 
 

 

 
Пошук
Міська владаМіський головаМіська радаКерівний складСтруктураВакансіїЗаходи щодо запобігання корупціїГрафік особистого прийому громадянГрафік виїзних прийомів громадянІнструкція з діловодства у виконавчому комітеті Первомайської міської ради (зі змінами Розпорядження міського голови від 01.04.2020р. №59)ДокументиРезультати поіменного голосуванняРішення Первомайської міської ради Харківської областіРішення виконавчого комітету Первомайської міської радиРозпорядження міського голови з основної діяльностіПроекти рішень Первомайської міської радиПроекти рішень виконавчого комітету Первомайської міської ради Харківської областіПереліки розпоряджень міського голови з основної діяльностіПротоколиАрхів рішень Первомайської міськради Харківської областіАрхів рішень виконавчого комітету Первомайської міськради Харківської областіПрозоре містоБюджет та фінансиПоточна діяльністьДокументиКомунальна власністьЖитлові питанняЗакупівліОчищення владиВідкриті даніДоступ до публічної інформаціїРегуляторна політика
Первомайська міська рада Харківської області >>>